Tvarohová štrúdľa s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Dôkaz, že štrúdľa nemusí byť vždy len jablková .......

20-25 minút
na 250 °C

Postup

  1. V teplej vode rozpustíme masť. Do misy preosejeme obe múky a pridáme soľ. V strede urobíme jamku, do ktorej dáme vajce a vlejeme vodu s masťou. Miesime pokiaľ cesto nebude hladké a nezačnú sa na povrchu tvoriť bublinky. Pri miesení musíme byť trpezliví, môže to trvať aj 15-20 minút. Hotové cesto necháme odstáť prikryté 2 hodiny.
  2. Jahody dôkladne umyjeme a očistíme. Necháme dobre odkvapkať.
  3. Na tvarohovú náplň všetky suroviny zmiešame.
  4. Na stôl prestrieme čistý obrus a pomúčime ho. Odležané cesto položíme do stredu stola a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.
  5. Potom cesto začneme vyťahovať od stredu do strán pomúčenými rukami. Vytiahneme ho na veľkosť stola. Ak sa urobia dierky, netreba z toho robiť vedu na chuti štrúdli neuberú.:D Prečnievajúce okraje treba orezať.
  6. Cesto potrieme rozpusteným maslom a polovicu posypeme strúhankou.
  7. Na strúhanku navrstvíme tvaroh.
  8. Posypeme odkvapkanými jahodami.
  9. Obrus chytíme za rohy a štrúdličku opatrne zvinieme. Okraje zahneme.
  10. Plech vystelieme papierom na pečenie a štrúdľu opatrne prenesieme. Potrieme ju maslom a posypeme plátkami mandlí. Vo vyhriatej rúre pečieme do zlatohneda.