Tvarohová bábovka fotorecept
Foto: eruska25
Báboviek je veľmi veľa, aj ja som už upiekla rôzne. Môžem povedať, že táto patrí k tým lepším. Úplne jednoduchá - len vymiešať Zobraziť celý popisBáboviek je veľmi veľa, aj ja som už upiekla rôzne. Môžem povedať, že táto patrí k tým lepším. Úplne jednoduchá - len vymiešať a upiecť. Výborná, tvaroh v nej robí zázraky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
6 PL vlažné |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
|
|
Na formu: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Vymiešame cukor, maslo a žĺtky. Pridáme tvaroh, mlieko, premiešame, ďalej vmiešame vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Jemne premiešame.
-
4
Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vlejeme cesto. Ja som vliala asi 2/3 cesta a zvyšok som zafarbila kakaom a kakaové cesto som naliala na vrch.
-
5
Pečieme pri 180 °C asi 50 minút. Treba skúsiť špajľou, či je bábovka prepečená až dole.
-
6
Upečenú posypeme práškovým cukrom.
-
7
Ani sme ju nenechali celkom vychladnúť, hneď sme sa do nej pustili.
Cukor ubrať, určite nebude problém. A čo s maslom? Pri ubratí polovici by mohlo byť cesto suchšie. Môže sa napr. nahradiť rastlinným maslom - sú umelé, ja ich málo používam, ale v pečení to necítiť. Možno nám niekto poradí.
Tých 6 lyžíc mlieka ide do cesta, aby bolo vláčnejšie. Naozaj, to mlieko v postupe som nechtiac nespomenula. Hlavne, že bábovka aj tak chutila.
Použitie mlieka sme doplnili do postupu.
@sidlo , ďakujeme za upozornenie.