Krevety
„Turistický“ krevetový paprikáš (fotorecept)
Autor receptu: mzprx
Zjednodušený recept na prípravu parikášu v prírode.
Postup
- Nakrájame cibuľu, čerstvú papriku a polku z cesnaku (+ slaninku komu sa žiada).
- Krevetky rozmrazíme / umyjeme v hrnci s vodou.
- Základ pražíme, dokiaľ sa nezačne čerstvá paprička rozpadávať. Kto sa bojí, že cesnak zhorkne, môže ho zo začiatku vynechať, mne zatiaľ našťastie jedlo nepokazil.
- Keď je základ hotový, pridáme krevety. V našom prípade aj s mletou paprikou čo nebol najlepší ťah, lebo nebolo moc vidieť či sú už hotové. Odvážnejší pridajú aj bobkový list skorej, keďže potom ako sa krevety spravia, je teoreticky "dovarené".
- Zvyčajne stačí 3 minúty z každej strany, alebo dokiaľ krevety neprestanú byť priehľadné.
- Pridáme smotanu (bobkový list) zostávajúci cesnak a štipľavé papričky.
- Smotanu už nemusíme variť. Len zohrejeme a hotovo.
- Príloha podľa vášho výberu, pre nás to boli halušky.
PS: Podľa doby podliatia by sa mal recept asi volať perkeltom, ale podľa konzistencie zase ani moc nie, v zásade je to asi úplne jedno. Rovnako gramáže sú len odhadom. Príprava kreviet je naj v zime, mrazené vydržia dlho v batohu. V lete sa treba trochu viac ponáhľať ale aj po 4 hodinách boli ešte ľadové. Nečakajte od jedla tradičnú chuť paprikáša, skorej chuť kreviet v paprikášovej omáčke.