Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryby marinujeme v citrónovej šťave a olivovom oleji 10 min. Sezamové semienka opečieme nasucho v panvici, čiastočne rozdrvíme s prídavkom morskej soli.
  2. Cícer s minimálnym množstvom nálevu rozmixujeme s cesnakom a olivovým olejom tak, aby štvrtina zrniek zostala v celku. Podľa potreby pridáme nálev, dochutíme sezamovým olejom a soľou.
  3. Karotku nakrájame s cuketou na tenké široké plátky pomocou škrabky. Blanšírujeme vo vriacej osolenej vode postupne: karotku 30 s. + ďalších 10 s. spoločne s cuketou. Vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou. Vychladenú zeleninu preložíme do sitka a necháme odtiecť vodu.
  4. Tuniaka osušíme, potrieme olejom, osolíme morskou soľou a opekáme na panvici z každej strany minútu podľa výšky steaku. Krátko pred dopečením posypeme drveným trojfarebným korením a obrátime na panvici.
  5. Na druhej panvici opečieme na olivovom oleji plátky cesnaku s kaparami a sardelami. Do horúcej zmesi pridáme cuketu a karotku, rýchlo opečieme.