Trojchodové býčie žľazy (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

Tak som sa dnes pohrala.Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,ako ich pripraviť.Tak som urobila tri rôzne.Pridávam to sem,lebo receptov na býčie žľazy tu nieje veľa,možno sa niekto inšpiruje.

Postup

  1. Zoženieme si býčie žľazy....
  2. Umyjeme a namočíme asi na hodinu do mlieka.
  3. Prichystáme si suroviny na prvý chod.
  4. Žľazy nakrájame na primerané kúsky.
  5. Cibuľu orestujeme na masti a pridáme nakrájane žľazy.
  6. Okoreníme,opaprikujeme a dusíme asi 30 minút.
  7. My sme to jedli s chlebom...
  8. Na druhý chod...
  9. Z horčice,kečupu a korenín si pripravíme marinádu.
  10. Zmiešame a vložíme nakrájane býčie žľazy.Necháme postať aspon jednu hodinu.
  11. Cibuľu orestujeme a namarinované žľazy sprudka opečieme a potom necháme dusiť asi 30 minút.
  12. Jedli sme to zase s chlebom,ale hodila by sa k tomu aj ryža alebo zemiaky.
  13. Na tretí chod...
  14. Žľazy nakrájame na krúžky.Osolíme,koreníme a obalíme v trojobale.
  15. Vyprážame z obidvoch strán.
  16. Podávame so zemiakmi.
  17. Musím povedať,že som to jedla prvý krát a chutilo.:-)