Trojchodové býčie žľazy (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
Tak som sa dnes pohrala.Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,ako ich pripraviť.Tak som urobila tri rôzne.Pridávam to sem,lebo receptov na býčie žľazy tu nieje veľa,možno sa niekto inšpiruje.
Postup
- Zoženieme si býčie žľazy....
- Umyjeme a namočíme asi na hodinu do mlieka.
- Prichystáme si suroviny na prvý chod.
- Žľazy nakrájame na primerané kúsky.
- Cibuľu orestujeme na masti a pridáme nakrájane žľazy.
- Okoreníme,opaprikujeme a dusíme asi 30 minút.
- My sme to jedli s chlebom...
- Na druhý chod...
- Z horčice,kečupu a korenín si pripravíme marinádu.
- Zmiešame a vložíme nakrájane býčie žľazy.Necháme postať aspon jednu hodinu.
- Cibuľu orestujeme a namarinované žľazy sprudka opečieme a potom necháme dusiť asi 30 minút.
- Jedli sme to zase s chlebom,ale hodila by sa k tomu aj ryža alebo zemiaky.
- Na tretí chod...
- Žľazy nakrájame na krúžky.Osolíme,koreníme a obalíme v trojobale.
- Vyprážame z obidvoch strán.
- Podávame so zemiakmi.
- Musím povedať,že som to jedla prvý krát a chutilo.:-)