Rizoto

Trochu iné rizoto

Autor receptu: mirkajan

Ďalší vyskúšaný recept zo strukovinovej kuchárky.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu scedíme a prepláchneme vodou. Ryžu uvaríme vo väčšom množstve vody (cca 20 minút) a scedíme, necháme odkvapkať. Tekvicové semienka dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pod vrchným grilom v rúre pri 170 °C cca 8-10 min.
  2. Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na rezance nastrúhanú mrkvu. Restujeme do zlata cca 12 minút. Pridáme mletý koriander, chvíľu opražíme, zalejeme cca 1 dcl vody, osolíme, pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým sa voda neodparí.
  3. Potom pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, sušené oregano, uvarenú ryžu a premiešame. Podľa potreby dosolíme a primiešame opražené tekvicové semienka.