Foto: janka81
Príprava zákusku je troška náročnejšia na čas, ale ten výsledok stojí za to :)))
porcií
na 170 °C
Suroviny
CESTO: | |
300 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
LINECKÉ CESTO: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1/2 ČL, alebo xantanová |
|
1 PL |
|
150 g |
|
20 g |
|
PLNKA 1: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
PLNKA 2: | |
1 ks |
|
200 g |
|
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: | |
1 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
všetky suroviny:
-
2
Ako prvé si dáme uvariť salko, varíme ho minimálne 2 hodiny.
-
3
Zo surovín na linecké cesto si vypracujeme hladké cesto, ktoré si odložíme do chladničky aspoň na 1hod, ale najlepšie by bolo aj na 24hod, tak si ho môžme pripraviť deň vopred.
-
4
Všetky suroviny, ktoré sú napísané na cesto si vymiešame spolu, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme 15min pri teplote 170°C, program multifunkčný.
-
5
Uvaríme si puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatých klasov, ktorý necháme vychladnúť.
-
6
Linecké cesto si vyberieme z chladničky, rozválkame ho na vystlaný plech papierom na pečenie a dáme piecť na 15min pri teplote 170°C.
-
7
Vychladnutý puding vyšľaháme spolu s máslom, vznikne nám plnka 1, ktorú natrieme na vychladnuté kakaové cesto.
-
8
Upečené, vychladnuté linecké cesto dáme na plnku 1. Linecké cesto v celku je veľmi krehké, tak som to vyriešila tak, že som cesto s plnkou prevrátila na linecké a potom som to znova obrátila a stiahla z lineckého cesta papier na pečenie. Takže máme odspodu hnedé cesto, plnku1 a linecké cesto.
-
9
Do másla postupne vlievame uvarené, vychladnuté salko, vyšľaháme hladkú plnku 2.
-
10
Plnku 2 natrieme na linecké cesto.
-
11
Čokoládu si polámeme na menšie kúsky, pridáme ceru a dáme rozpustiť do mikrovlnky.
-
12
Rozpustenú čokoládu rovnomerne vylejeme a rozotrieme na plnku2. Takže nám vznikla piata vrstva. Zákusok dáme vychladiť a nakrájame.
-
13
Tak a je hotovo, už vám prajem len výbornú chuť :)
ho cesta dávam keksy.Je fakt vynikajúci,môžem odporučiť.
doteraz mi nevyslo nic z bezlepkovej muky Tak vyskusam tento recept ;)
Este raz dakujem ;ň