Tribit zákusok - bezlepkový (fotorecept)
Autor receptu: janka81
Príprava zákusku je troška náročnejšia na čas, ale ten výsledok stojí za to :)))
48 porcií |
15+15 minút na 170 °C |
Postup
- všetky suroviny:
- Ako prvé si dáme uvariť salko, varíme ho minimálne 2 hodiny.
- Zo surovín na linecké cesto si vypracujeme hladké cesto, ktoré si odložíme do chladničky aspoň na 1hod, ale najlepšie by bolo aj na 24hod, tak si ho môžme pripraviť deň vopred.
- Všetky suroviny, ktoré sú napísané na cesto si vymiešame spolu, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme 15min pri teplote 170°C, program multifunkčný.
- Uvaríme si puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatých klasov, ktorý necháme vychladnúť.
- Linecké cesto si vyberieme z chladničky, rozválkame ho na vystlaný plech papierom na pečenie a dáme piecť na 15min pri teplote 170°C.
- Vychladnutý puding vyšľaháme spolu s máslom, vznikne nám plnka 1, ktorú natrieme na vychladnuté kakaové cesto.
- Upečené, vychladnuté linecké cesto dáme na plnku 1. Linecké cesto v celku je veľmi krehké, tak som to vyriešila tak, že som cesto s plnkou prevrátila na linecké a potom som to znova obrátila a stiahla z lineckého cesta papier na pečenie. Takže máme odspodu hnedé cesto, plnku1 a linecké cesto.
- Do másla postupne vlievame uvarené, vychladnuté salko, vyšľaháme hladkú plnku 2.
- Plnku 2 natrieme na linecké cesto.
- Čokoládu si polámeme na menšie kúsky, pridáme ceru a dáme rozpustiť do mikrovlnky.
- Rozpustenú čokoládu rovnomerne vylejeme a rozotrieme na plnku2. Takže nám vznikla piata vrstva. Zákusok dáme vychladiť a nakrájame.
- Tak a je hotovo, už vám prajem len výbornú chuť :)