Tribit zákusok - bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: janka81

Príprava zákusku je troška náročnejšia na čas, ale ten výsledok stojí za to :)))

48
porcií
15+15 minút
na 170 °C

Postup

  1. všetky suroviny:
  2. Ako prvé si dáme uvariť salko, varíme ho minimálne 2 hodiny.
  3. Zo surovín na linecké cesto si vypracujeme hladké cesto, ktoré si odložíme do chladničky aspoň na 1hod, ale najlepšie by bolo aj na 24hod, tak si ho môžme pripraviť deň vopred.
  4. Všetky suroviny, ktoré sú napísané na cesto si vymiešame spolu, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme 15min pri teplote 170°C, program multifunkčný.
  5. Uvaríme si puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatých klasov, ktorý necháme vychladnúť.
  6. Linecké cesto si vyberieme z chladničky, rozválkame ho na vystlaný plech papierom na pečenie a dáme piecť na 15min pri teplote 170°C.
  7. Vychladnutý puding vyšľaháme spolu s máslom, vznikne nám plnka 1, ktorú natrieme na vychladnuté kakaové cesto.
  8. Upečené, vychladnuté linecké cesto dáme na plnku 1. Linecké cesto v celku je veľmi krehké, tak som to vyriešila tak, že som cesto s plnkou prevrátila na linecké a potom som to znova obrátila a stiahla z lineckého cesta papier na pečenie. Takže máme odspodu hnedé cesto, plnku1 a linecké cesto.
  9. Do másla postupne vlievame uvarené, vychladnuté salko, vyšľaháme hladkú plnku 2.
  10. Plnku 2 natrieme na linecké cesto.
  11. Čokoládu si polámeme na menšie kúsky, pridáme ceru a dáme rozpustiť do mikrovlnky.
  12. Rozpustenú čokoládu rovnomerne vylejeme a rozotrieme na plnku2. Takže nám vznikla piata vrstva. Zákusok dáme vychladiť a nakrájame.
  13. Tak a je hotovo, už vám prajem len výbornú chuť :)