Pečené bravčové mäso
Trhané pečené bravčové mäso v žemli
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
10 (+ marinovanie) minút príprava |
360 minút na 120 °C |
Postup- Mäso umyjeme a osušíme, vložíme do uzatvárateľnej misy. Soľ zmiešame s cukrom a vmasírujeme do mäsa. Misu uzatvoríme a mäso necháme v chladničke odležať asi 24 hodín.
- Potom mäso vyberieme, osušíme, vložíme do pekáča a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C. Každú hodinu mäso polievame výpekom, podľa potreby podlejeme trochou vody.
- Keď je mäso upečené dohneda a vidličkou sa dá ľahko trhať, je hotové. Mäso
vyberieme z rúry a necháme prikryté ešte 30 minút odpočívať.
- Výpek zlejeme do menšieho hrnca, zriedime s trochou vody a prevaríme.
- Žemle rozkrojíme, pokvapkáme výpekom, obložíme vidličkou natrhaným mäsom a listom šalátu. Žemle môžeme potrieť aj horčicou, kečupom alebo majonézou.
|