Pečené bravčové mäso

Trhané pečené bravčové mäso v žemli

Autor receptu: redakcia

8
porcií
10 (+ marinovanie) minút
príprava
360 minút
na 120 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme a osušíme, vložíme do uzatvárateľnej misy. Soľ zmiešame s cukrom a vmasírujeme do mäsa. Misu uzatvoríme a mäso necháme v chladničke odležať asi 24 hodín.
  2. Potom mäso vyberieme, osušíme, vložíme do pekáča a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C. Každú hodinu mäso polievame výpekom, podľa potreby podlejeme trochou vody.
  3. Keď je mäso upečené dohneda a vidličkou sa dá ľahko trhať, je hotové. Mäso vyberieme z rúry a necháme prikryté ešte 30 minút odpočívať.
  4. Výpek zlejeme do menšieho hrnca, zriedime s trochou vody a prevaríme.
  5. Žemle rozkrojíme, pokvapkáme výpekom, obložíme vidličkou natrhaným mäsom a listom šalátu. Žemle môžeme potrieť aj horčicou, kečupom alebo majonézou.