Treska s pečenou cviklou fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 29. marca 2011

čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie, že viem kúpiť čerstvé, chladené ryby Zobraziť celý popisčítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie, že viem kúpiť čerstvé, chladené ryby každý deň...

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
3 ks
150 ml alebo jogurt




Postup

  1. 1

    ...umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná...

    Treska s pečenou cviklou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety z tmavej tresky a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli...

    Treska s pečenou cviklou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...upečenú cviklu som očistil a nakrájal...z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) takúto emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu... pomer olejov a citr. šťavy 1:1

    Treska s pečenou cviklou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    filetky sú hotové, zálievka a omáčka tiež...rybku som prelial zálievkou, cviklu omáčkou. Hotovo, môžeme podávať...dobrú chuť

    Treska s pečenou cviklou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
pečenú cviklu som ešte nerobila, musím vyskúšať, vyzerá výborné a rybka jak by dal :-)
honestka
hotovo a dobrotka je na svete.. asi je malo takych rychlych jedal ako prave z ryb. mame ich aspon 1-2x v tyzdni. Cviklu tiez, aj v surovom stave ako juice.
Dobre!
alexdidi
Tak toto je jedlo pre mňa.....perfekté, výborne spracované...omáčka, zálievka,všetko fajn...a tú cviklu môžem tiež len doporučiť, takto ju robievam už dávno a je naozaj výborná....práve sa chystám do Tesca na chladené ryby, tak recept prišiel vhod, ale do KE nie je ďaleko, kde prosím Ťa môžeš kúpiť stále čerstvé rybky?
monzet
Mňam.Tá pečená cvikla zaujala aj mňa,mali sme ju včera len ako šalát a je ozaj výborná.S rybkou by som si tiež hneď dala...
marcy
si šikovný,kreatívny kuchár,krásny fotopostup ,pečenú cviklu isto vyskúšam :-)
alexdidi
@energizer , ďakujem, kúpila som si Morského vlka, tak vyskúšam podľa Tvojho receptu...už sa naň teším....
oblizprst
Tú pečenú cvikľu vyskúšam, lebo ju znášam aj ako zaváranú, aj v boršči, aj odšťavenú a aj v babskom očisťovacom recepte s medom a citrónovou šťavou, mierne nakvasenú.
enge149
tá cvikľa je super,aj ja som to pozerala a zajtra príde známy šefkuchár Židek do Za tak sa teším,cvikľou sa napchávam,lebo mám málo železa.
marienka44
@Enerrgizer ,omacka pozostava z jogurtu a chrenu a omacka z oleja? Pri servirovani sa pouzije ktora? :-)) Naco je omacka a aku ma funkciu v tomto jedle?
enerrgizer
@marienka44 omáčka z jogurtu a chrenu ide na cviklu, tresku som piekol na suchej panvici, preto som ju po upečení pokvapkal marinádou z oleja (arašidový, sezamový, olivový) a citrónovej šťavy s bylinkami...
lyali
Ach, dala by som si povedať. KK :-)
tizian1cat
ježiiiiiiiiiiiiiiiiiiš, pečená cvikla s jogurtovo-chrenovou omáčkou, škoda, že ma nevidíš, slintám ako bernardín, hned dnes idem kúpiť cviklu, bravó!!!
marianne69
....tento krasny rcp som prehliadla,nevadi...s treskou som este cviklu nejedla,ale mam bodobny recept na cviklu pecenu v alobale,vola sa ze balik od bosorky:-)vynikajuca ,niekedy pridam...
cica2
ďalší skvelý recept, si velmi šikovný!!!
lucylee
Robila som v piatok na veceru. Ten moj si rozkazal rybu. Velmi mu to chutilo. Na druhy den prisli nasi a len tak to zblajzli. Vsetci si velmi chvalili. Ja nemozem posudit, lebo ryby nepapam, ale nasi su vsetci rybovy. Inak ja som robila bez cvikly, len s novymi zemiakmi s maslom a bylinkami. A na dresing z jogurtu som pouzila grecky jogurt. Na olejovu stavu som pouzila olej z jadier vlasskych orechov, arasidovy nemam. Dakujem za recept!
helca103
pečenú cviklu som dnes robila prvý krát a veľmi chutila v kombinácii zo pstruhom je to naozaj delikatesa :-)