Foto: enerrgizer
čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie, že viem kúpiť čerstvé, chladené ryby Zobraziť celý popisčítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie, že viem kúpiť čerstvé, chladené ryby každý deň...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná...
-
2
...lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety z tmavej tresky a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli...
-
3
...upečenú cviklu som očistil a nakrájal...z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) takúto emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu... pomer olejov a citr. šťavy 1:1
-
4
filetky sú hotové, zálievka a omáčka tiež...rybku som prelial zálievkou, cviklu omáčkou. Hotovo, môžeme podávať...dobrú chuť
Dobre!