Treska s pečenou cviklou (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie, že viem kúpiť čerstvé, chladené ryby každý deň...

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná...
  2. ...lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety z tmavej tresky a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli...
  3. ...upečenú cviklu som očistil a nakrájal...z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) takúto emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu... pomer olejov a citr. šťavy 1:1
  4. filetky sú hotové, zálievka a omáčka tiež...rybku som prelial zálievkou, cviklu omáčkou. Hotovo, môžeme podávať...dobrú chuť