Cícerová nátierka

Tradičný hummus

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušený cícer namočíme na 12 hodín do studenej vody. Potom scedíme, zalejeme čistou vodou a varíme spolu s bobkovým listom domäkka, trvá to zvyčajne trištvrte hodiny. Uvarený cícer scedíme, no trochu vody si odložíme na zriedenie. Prípravu jedla urýchli, ak použijeme cícer v konzerve.
  2. Uvarený cícer, pretlačený cesnak, pastu tahini, soľ, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja a 1 PL vody, v ktorej sa varil cícer, rozmixujeme na jemnú kašu. Dochutíme podľa potreby ešte soľou a citrónovou šťavou.
  3. Naservírujeme do misiek, do každej pridáme 1 PL olivového oleja, dochutíme nasucho opraženou rímskou rascou a štipkou mletej štipľavej papriky.