Cícerová nátierka
Tradičný hummus
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Sušený cícer namočíme na 12 hodín do studenej vody. Potom scedíme, zalejeme čistou vodou a varíme spolu s bobkovým listom domäkka, trvá to zvyčajne trištvrte hodiny. Uvarený cícer scedíme, no trochu vody si odložíme na zriedenie. Prípravu jedla urýchli, ak použijeme cícer
v konzerve.
- Uvarený cícer, pretlačený cesnak, pastu tahini, soľ,
1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja a 1 PL vody, v ktorej sa varil cícer, rozmixujeme na jemnú kašu. Dochutíme podľa potreby ešte soľou a citrónovou šťavou.
- Naservírujeme do misiek, do každej pridáme 1 PL olivového oleja, dochutíme nasucho opraženou rímskou rascou a štipkou mletej štipľavej papriky.
|