Tortička pre dospelých - celiatická fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 28. novembra 2010
Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept)
Foto: elisticka

Túto tortičku som urobila synovi na narodeniny len neviem či nepohorším tým že ju zverejňujem niektoré vareškárky ak ano prepáčte len som chcela ukázať že aj celiatikom môžete urobiť niečo vtipné:-))))

300 minút
príprava
3x45 minút
na 175 °C

Suroviny

3x4  PL
3x4 ks
3x4 PL
3x1 KL
3x1 PL
400  ml
1 ks
1 ks
9 pl
250 g
250 g
1 pohar, a jahodový
poťahovina MMF:
175 g
600 g
1 pl
1 kl
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pripravíme ingrediencie na pečenie

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do nádobky vyklepneme celé vajcia,pridáme cukor a mixujeme do peny a pred koncom pridáme vodu a domixujeme

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do jednoho cesta dáme len múku zmiešanu s kypriacim práškom a do druhého pridáme potravinové farbivo

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do peny z vajec a cukru pridáme múku a na 1 zmixujeme .dáme do vystlanej formy srdiečkovej piecť pri 175st asi 45 minút a necháme vychladnúť

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené cestá necháme odležať do druhého dňa a rozkrojíme

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.primixujeme maslo a palmarín,necháme si bielu plnku a asi do 1/4 primiešame džem a zafarbí nám plnku na ružovo

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    biely plát natrieme džemom a na to bielu plnku.

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    položíme ružový plát ktorý popolievame sirupom s pridanim punčovej esencie a natrieme ružovou plnkou tak postupujeme s ostatnymi plátmi

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    z tretieho cesta urobíme punčovinu pridaním plnky a džemu a esencie.vypracovanú navrstvíme na pozlepované pláty a vytvarujeme do požadovaného tvaru.

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    potrieme zvyšnou plnkou a dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    z cukríkov , vody ,citronády a cery urobíme v mikrovlnke (na 2 minuty zapneme na 750 a kazdych 15 sekund vyberieme a pomiesame )masu ktorú vylejeme do preosiateho cukru

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    do nej nasypeme asi 1/3 cukru vylejeme do preosiateho cukru a vypracujeme hmotu konzistencie plastelíny.musí byť tvárna a nesmie sa rozpadávať

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    hmotu vygúľkame asi na 3mm

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a prehodíme na stuhnutú tortu a upravíme pomocou žehlicky a dlaní

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    potom už len vyzbobíme podľa fantázie a môžeme ísť vinšovať:-))

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    a takto vyzerala v priereze:-))))škoda že necítite tu vôňu punču.-)))

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    takto som robila krajku podla sabloniek a zistila som ze sa da pridat obrazok tak pridavam:-)))

    Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

55 komentárov k receptu
Ej ale robíš chúťky.Tak minule kačicu,tú si viem urobiť.Urobila som.Ale takúto krásnu tortu neurobím,keby som sa ako usilovala.Eliška je krásna.Hneď by som si kúsok dala,hoci som sa vrátila z oslavy a jedla tiež chutné všeličo.Veľmi je pekná.Vydarila sa ti.Syn mal určite radosť.
Eliška, ako som už spomínal, kedy otváraš cukráreň? :) Také krásne tortičky by som ani nezačal! :) Sú ako umelé (v dobrom) :))) Super! :) a určite aj chutné :)
Neskutočne si šikovná!Perfektné ako ľudia vedia dokázať všetko, len treba chcieť!!!Gratulujem k tvorbe!
Torta je úžasná, vyzerá úplne profesionálne a musí byť aj veľmi chutná, ja osobne mám takúto punčovú rada. Ukladám si recept, príležitostne rada vyskúšam.
aj ja by som urobila synovi takú krásnu tortičku, prestav si že aj ten môj mal tento rok 31 len škoda, že to nedokážem..... krásna práca :-)
@evusik :) Najprv som aj ja písal eliške, že to nedokážem spraviť!! :)) Ale potom som ju ,,otravoval" správami, čo ako spraviť, a teraz sa mi zdá omnoho ľahšie spraviť :) Uvidíím :) Snáď to aj ja niekedy vyskúšam :))
Eliška, tak že "Svet je veľký z.........k a závisí od vkusu..... tak sa spieva,myslím. A ten tvoj je vytvorený so vkusom, naozaj velmi pekné pripomenutie 31.narodenín tvojho syníka. Si šikovná.
dakujem :-)))vidis Rony len treba chciet a pozerat dobre postup ty to zvladnes:-)) @evusik to by si zvladla!!!! a synacik bol naozaj spokojny uskrnal sa pod fuzy:-)))a chutila naozaj vynikajuco.....
Musím len zopakovať, čo už bolo napísané - úžasná tortička. Si veľmi šikovná a vidieť, že tvoje torty sú robené s LÁSKOU -:)
Si šikovná určite to vyskúšam aj ja ďakujem už dlho som hľadala ako sa robí masa s cukríkov ďakujem za recept .A musím pochváliť máš to pekne spracované .
hmm tak takuto riťušku sme mali aj my,ale Ja som ju na rozdiel od Teba objednala u profíčky...preto skladám obrovsku poklonu...máš šikovne ručičky...syn sa určite potešil ten náš ju dostal na 21 nar. a bol z nej paf...a kedže si ju pripravila osobne tak tá radost musela byt dvojnásobná
Ahoj Eliska ako to myslis s tym receptom v surovinach lebo je napisane 3x4pl alebo 3x4 ks neviem kolko ingrediencii tam mam presne dat dakujem za skoru odpoved
mirka1983 mne má sestra 2.12.narodeniny 45. Tak by som jej tiež upiekla len u nás nedostať tie cukríky tak neviem či môžem nahradiť inými. Ak niekto môže poradíte mi?
@mirka1983 tie cesta robim 3 takže som napisala ingrediencie všetko 3x dobre ti to vysvetlila @sbsgabi dakujem za vysvetlenie :-)) a a tie cukríky mozu byt aj JOJO marshmallow a vsetky podobne cukriky napr Dulcia z kauflandu ale na tie som este nenatrafila .musia mat nampisane "marshmallow"
V Lídli sú Marshmalow - penové cukríky stále, aspoň u nás, ale mali by byť aj v iných predajniach a marketoch. A čo sa týka toho umeleckého diela, lebo ja ho za také pokladám, nemám slov. Elisticka, tú krajku si ako robila?
@mirka1983 ano to tretie cesto som piekla v gulatej tortovej forme to je jedno v com lebo som ho ano polamala na kusky a zmiesala s plnkou a dzemom a esenciou......podari sa neboj je to jednoduche.-)))
Inšpirácia za 100 bodov,ešte som nevyskúšala tie cukríky,zatial robievam s marcipánom,môže sa s tým dobre robiť.Dík ukladám do KK.
ahoj no mna si nepohorsilla, prave naopak inspirovala ked bude mat manzel okruhliny iste by sa zasmial a potesil, ukladam do KK a chcem sa opytat ake sablonky si pouzila na vykrajovanie tych lemov?dakujem
som otravna viem s coho si robila tu cipku tiez z cukrikov a ako dlho to ma byt v mikrovlne?
Inak cesto som robila ako pises ale bolo nizke tak som urobila spolu 4 cesta ono by to malo byt jedno ci nie?
@mirka nie si otravna je to v pohode len sa pytaj nevadi ze mas 4 sesta budes ju mat pestrejsiu:-))) v mikrovlnke to ma byt 2 minuty a kazdych 15 sekund otvorit a pomiesat az kym nevypne tie 2 minuty
ahoj Eliska tak tortu som uz dorobila samozrejme ze nie je taka krasna ako tvoja ale mozes sa pozriet na facebook pod Miroslava Zavodna fotka blondinka s okuliarmi slnecnimi
presne čosi takéto hľadám na Valentína - priateľ má vtedy narodeniny :) vieš poradiť aj inú hmotu, než z marshmallow? robila som s nimi, ale moc sa mi lepili.. marcipánová by sa nedala? nie som v tejto oblasti vôbec skúsená
tortičku máš krásnu, si moc šikovná!! robíš krásne torty :)
@elisticka pls, chystam sa tiez na potahovanu tortu lebo je problem objednat si bezlepkovu za normal cenu tak chcem skusit, ale nie je je jasne to farbenie potahovej hmoty. ked chcem tu celu na potiahnutie torty tak pridam tu praskovu farbu rovno ked sa topia cukriky?Alebo tu farbu treba najprv v niecom rozpustit ? A ked chces potom robit inofarebne ozdoby tak musim znova roztapat mini mnozstvo cukrikov alebo ako to potom dofarbit/prefarbit ked potrebujem len trocha hmoty inej farby na ozdoby? A ako sa tie ozdoby prilepuju na tu tortu? len tak polozim a drzia? Navrchu by to este islo ale na bokoch asi nie... vopred dik
@majkas je to uplne jednoduche ak schces mat jednu farbu tak to das hned do tej misky co davas do mikrovlnky a ta farba sa mi zda krajsia...ak ale chces robit vselijake farby tak si urob jednu davku alebo polovicu ako vyuzijes len bielu a potom prifarbujes das si do hotovej hmoty urobis jamku nasypes alebo das farbu podla toho aku mas ci praskovu alebo gelovu a znova vypracujes najlepsie v rukaviciach a zas urobis ako plastelinu a na tych bokoch to krasne prilne na plnku ktoru si nmazala aj boky ale vsetko musi byt dobre stuhnute!!! a potom ozdoby lepis tak ze ich malinko potries vodou a pidrzis a uz je to tam hotovo...ak mas pismenko daj si ho na dlan a rubovu stranu jemne nati vodou a prilep a pridez nemusis ani tlacit neboj bude drzat:-))ak este nieco by si potrebovala napis mi aj mail ak chces mam ho uvedeny v profile...
a este chcem dodat ze to co ti zostane (nesmie byt od plnky) daj do mikrotenoveho sacka a uloz do chladnicky a mozees mat hotove na dalsie ozdoby...vydrzi dlho nepokazi sa ...len to potom pred dalsim pouzitim daj aj so sackom do mikrovlnky na par sek.a mozes pouzit na ozdoby....
eliska a pls hmotu z kolko cukrikov treba len na potiahnutieklasickej okruhlej torty? to je z tych 175g a 600g cukru? ci staci menej? a ked dofarbujem tou praskovou, nie je lepsie si ju v niecom rozmiesat, ze sa to potom lepsie zafarbi ako s praskom? A este asi jedna blba otazka, to citrodeko = kyselina citronova?Tu kyselinu mam doma tak ci mam zhanat to citrodeko ci nie:)
a este predsa, asi ake vysoke platy sa upecu zo 4 vajec? neviem ci robit dva ci tri. A platy prerezavas nozom? Mne sa to este nikdy tak pekne rovno nepodarilo nech sa akokolvek snazim. pocula som ze to niekto robi nitou ale to zas neviem ako na to..
@majkas ja robim na jednu tortu z tych 175 g ale vzdy zostane neda sa riskovat ze bude chybat...to by bolo horsie z odpadov ti zostane na ozdoby alebo a to farbenie sa nemusi pridavat voda rovno nasypat prasok to sa tym spacovavanim pekne zafarbi ja robieva tak ze si zo 175 urobim na potah a potom polovicnu davku bielej a tu farbim na ozdoby...ano citrodeko je to iste:-)))je to kyselina citronova ....no zo 4 vajec tak asi 4-5cm? nemerala som to ale da sa to krasne prekrojit rovno ´ked platy nechas dobre vychladnut preto ja robim platy den pred plnenim potom druhy den naplnim a dam do chladnicky a na treti potahujem ...inak najlepsie je uz potiahnutu nemat v chladnicke lebo ked sa vyberie sa orosi.....ja pouzivam nozik na rozkrajovanie zubkaty....ale aj ten dlhy klasika na torty nie je moc drahy ....

Pridaj komentár k receptu: