Tortička pre dospelých - celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Túto tortičku som urobila synovi na narodeniny len neviem či nepohorším tým že ju zverejňujem niektoré vareškárky ak ano prepáčte len som chcela ukázať že aj celiatikom môžete urobiť niečo vtipné:-))))
300 minút príprava |
3x45 minút na 175 °C |
Postup
- pripravíme ingrediencie na pečenie
- do nádobky vyklepneme celé vajcia,pridáme cukor a mixujeme do peny a pred koncom pridáme vodu a domixujeme
- do jednoho cesta dáme len múku zmiešanu s kypriacim práškom a do druhého pridáme potravinové farbivo
- do peny z vajec a cukru pridáme múku a na 1 zmixujeme .dáme do vystlanej formy srdiečkovej piecť pri 175st asi 45 minút a necháme vychladnúť
- upečené cestá necháme odležať do druhého dňa a rozkrojíme
- z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.primixujeme maslo a palmarín,necháme si bielu plnku a asi do 1/4 primiešame džem a zafarbí nám plnku na ružovo
- biely plát natrieme džemom a na to bielu plnku.
- položíme ružový plát ktorý popolievame sirupom s pridanim punčovej esencie a natrieme ružovou plnkou tak postupujeme s ostatnymi plátmi
- z tretieho cesta urobíme punčovinu pridaním plnky a džemu a esencie.vypracovanú navrstvíme na pozlepované pláty a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
- potrieme zvyšnou plnkou a dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa
- z cukríkov , vody ,citronády a cery urobíme v mikrovlnke (na 2 minuty zapneme na 750 a kazdych 15 sekund vyberieme a pomiesame )masu ktorú vylejeme do preosiateho cukru
- do nej nasypeme asi 1/3 cukru vylejeme do preosiateho cukru a vypracujeme hmotu konzistencie plastelíny.musí byť tvárna a nesmie sa rozpadávať
- hmotu vygúľkame asi na 3mm
- a prehodíme na stuhnutú tortu a upravíme pomocou žehlicky a dlaní
- potom už len vyzbobíme podľa fantázie a môžeme ísť vinšovať:-))
- a takto vyzerala v priereze:-))))škoda že necítite tu vôňu punču.-)))
- takto som robila krajku podla sabloniek a zistila som ze sa da pridat obrazok tak pridavam:-)))