Orechová torta

Torta s vlašskými orechmi a mascarpone krémom

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslom vymažeme dve tortové formy s priemerom 18 cm.
  2. Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. K žĺtkovej pene primiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
  3. Pripravíme krém. Mascarpone, cukor, smotanu a vanilkovú pastu vyšľaháme. Primiešame mleté orechy.
  4. Upečené vychladnuté korpusy rozdelíme na dve časti a potom všetky štyri spojíme krémom, ktorým natrieme aj vrch a boky torty.
  5. Tortu rovnomerne posypeme mletými orechmi. Vrch ozdobíme ovocím.