Orechová torta
Torta s vlašskými orechmi a mascarpone krémom
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C.
Maslom vymažeme dve tortové
formy s priemerom 18 cm.
- Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. K žĺtkovej pene primiešame múku,
mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a 20 minút
pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Pripravíme krém. Mascarpone,
cukor, smotanu a vanilkovú pastu vyšľaháme. Primiešame mleté orechy.
- Upečené vychladnuté korpusy
rozdelíme na dve časti a potom všetky štyri spojíme
krémom, ktorým natrieme aj vrch a boky torty.
- Tortu rovnomerne posypeme mletými orechmi. Vrch
ozdobíme ovocím.
|