Tvarohová torta
Tvarohová torta

Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 19. marca 2019
Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept)
Foto: babkamt

Chcela som na nedeľu upiecť niečo malé, pri čom by som minula tvaroh a šľahačku. Veľmi som sa musela premáhať, aby som do krému nepoužila tmavú horkú čokoládu. No treba minúť aj bielu čokoládu, čo som kúpila ešte k Vianociam.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
4 ks
1 bal.
2 PL horúca
2 PL
Krém:
100 ml
120 g
200 alebo 250 ml (33%)
1 bal.
2 bal.
1,5 PL (alebo podľa chuti)
250 g
50 g
Na vrch:
 strúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme so 150 gramami cukru do hustej peny. Počas šľahania pridáme 2 PL horúcej vody.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    150 gramov múky zmiešame s 2 PL kakaa.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si formu s priemerom 24 cm. Na dno formy dáme pár kvapiek vody, na to papier na pečenie. To preto, aby papier priľnul k spodku formy.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahanej hustej vajíčkovej peny po častiach pridáme preosiatu múku s kakaom. Zľahka ju metličkou zapracujeme do peny.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto preložíme do formy, zo stredu sa snažíme dostať cesto ku krajom formy, aby sa počas pečenie nespravil v strede hrb. Ešte jemne poklepeme formou o pracovnú dosku.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru vyhrejeme na 180 °C, korpus pečieme asi 25 minút. Treba vyskúšať špajdľou, či je cesto prepečené. Kým cesto chladne, pripravíme si plnku.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hrnčeka dáme 100 g kyslej smotany, asi centimetrový plátok masla - nemusí byť. Zohrievame, kým sa maslo nerozpustí za stáleho miešania.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom pridáme bielu čokoládu, necháme ju rozpustiť. Do vychladnutej masy zamiešame tvaroh, 2 vanilkové cukry a 1,5 PL práškového cukru a vyšľahanú šľahačku. Lepšie je spraviť plnku deň predtým, ako budete plniť tortu, aby stihla dobre stuhnúť čokoláda.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Korpus som prerezala na dve časti.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Naplnila som krémom, ktorý som natrela aj na vrch torty.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Má to byť nahá torta, takže boky sú holé. Na vrch som nastrúhala čokoládu Margot. Vy si vyzdobte tortu podľa vašeho vkusu.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Torta v reze.

    Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: