Kakaová torta

Torta s kakaovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tortu som robil pre rodičov a tým sa páčila a aj chutila. Ak si ju raz pripravíš možno bude chutiť aj tebe.

12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja cesto robím netradičným spôsobom. Bielky vyšľahám s cukrom do peny, potom k nim pridám žĺtky a postupne ostatné ingrediencie. Olej a vlažnú vodu pridávam, keď je hmota ešte nie celkom premiešaná múkou. Pláty som piekol na plechu v dobre vyhriatej rúre cca 12 - 15 minút pri teplote 180 °C. Takto pripravíme 3 korpusy.
  2. Krém z mikrovlnky: Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista takým istým spôsobom ako pri príprave piškótového cesta bez oddeľovania vajec.
  3. Komu sa krém z mikrovlnky ,,nepozdáva" samozrejme môže použiť aj tradičný pracovný postup a to prípravu tohoto krému nad parou.
  4. Penu v mikrovlnke musíme sledovať!
  5. Hotový vaječný puding, ako som ho ja nazval...
  6. Kakaový krém: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme teplý vaječný puding z mikrovlnky a šľaháme 5 minút. Určite sa teraz mnoho ľudí pozastaví nad množstvom masla. Takto... Ja som robil takúto obdĺžnikovú tortu prvý krát. Pravdepodobne rozmermi by boli z nej dve torty okrúhleho tvaru a pomer 2 Zlaté klasy + 250 g masla... myslím ok. Doma som mal iba takú tácku, na ktorú by sa mi torta sotva zmestila a preto som kraje plátov zrezal. Zostalo mi asi 100 g krému + prebytočné cesto a tak som spravil guľky. Záleží len a len na Vás akú tortu si spravíte. Dĺžka cca 35-37 cm a šírka mohla byť cca 25-28 cm. Prepáčte, ale neviem to presne.
  7. Do krému primiešame kakao.
  8. A už, len pridať puding zo Zlatého klasu. Je potrebné krém ochutnať a kto má radšej sladké krémy, tak si ho potom môže dosladiť pridaním práškového cukru.
  9. Krém dochutíme rumom alebo arómou a dáme vychladiť do chladničky. Krémom potom naplníme korpusy a zvyšným krémom tortu natrieme a ozdobíme.