Staročeský perník v torte !
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lyžicu sódy zmiešanú s octom si pripravíme v blízkosti hrnca. Do vyššieho hrnca dáme maslo, med a cukor, počas varenia vymiešame. Potom pridáme pripravený ocot so sódou a miešame ďalej. Za stáleho miešania pridáme vajcia. Keď sa na povrchu objaví pena a začne hnednúť, tak odstavíme z ohňa. Hneď pridáme múku a zamiešame. Necháme vychladnúť.
- 2
Cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vyvaľkáme na tenké plátky a po upečení každú zarovnáme ( pomocou pokrievky alebo hrnca ). Pečieme 2-3 min. a plech si poriadne vymastíme, aby sa cesto neprilepilo.
- 3
Salko si uvaríme vo vode /môžeme si uvariť dopredu/, tak 2 hodiny a necháme vychladiť. Keď je vychladené, tak ho vyšľaháme s Heliou.
- 4
Upečené pláty natrieme plnkou (aj boky a vrch). Ak nám zostali kúsky z cesta, rozmrvíme a posypeme vrch torty. Ozdobíme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu