potrebujeme: okrúhla forma na pečenie 26 cm priemer
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 160 g |
|
| 200 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| Pudingová plnka: | |
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Jablková plnka: | |
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| : | |
| 3 ks |
|
| : | |
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 300 ml |
|
| : | |
| 100 ml |
|
| 2 -PL |
|
| : | |
| na postrúhanie |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus. Žĺtky vymiešame s cukrom,
-
2
pridáme olej, mlieko a postupne prisýpame múku premiešanú s práškom do pečiva. Bielka vymiešame do tuhého snehu a pomaly, zľahka vmiešame k žĺtkovému cestu.
-
3
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme upiecť do rúry na 200 stupňov, kým sa kraje neodlepujú od formy.
-
4
Uvaríme si pudingový krém. Puding uvaríme podľa návodu.
-
5
Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom.
-
6
Pridáme do vychladnutého pudingu a dobre vymiešame. Na budúce pridám určite aspoň 100 g masla, odporúčam, bude krém hustejší. Dáme zachladiť do chladničky.
-
7
Pripravíme si jabĺčkovú plnku. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, postrúhame a dáme dusiť s práškovým cukrom a trochou vody.
-
8
Udusené jabĺčka zmixujeme ponorným mixérom
-
9
a zavaríme zlatý klas, premiešame. Necháme riadne vychladnúť.
-
10
Upečený, vychladnutý korpus popicháme vidličkou a polejeme šťavou z rumu a jahodového sirupu.
-
11
Na namočený korpus natrieme 2/3 pudingového krému, ak treba dáme do chladničky zachladiť.
-
12
Do stredu navrstvíme jablkové pyré.
-
13
Po obvode poukladáme na kolieska nakrájané banány.
-
14
Na ne navrstvíme zvyšný pudingový krém. Dáme do chladničky riadne stuhnúť. Ja som robila tortičku večer, takže sa chladila celú noc.
-
15
Vyšľaháme šľahačku so ztužovačom podľa návodu a potrieme ňou vrch aj boky torty.
-
16
Posypeme nastrúhanou čokoládou a znova dáme zachladiť.
-
17
A potom už len nakrájame.
-
18
Sladkú chuť :)









@salinka :)