Torta len tak pre radosť (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

potrebujeme: okrúhla forma na pečenie 26 cm priemer

16
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus. Žĺtky vymiešame s cukrom,
  2. pridáme olej, mlieko a postupne prisýpame múku premiešanú s práškom do pečiva. Bielka vymiešame do tuhého snehu a pomaly, zľahka vmiešame k žĺtkovému cestu.
  3. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme upiecť do rúry na 200 stupňov, kým sa kraje neodlepujú od formy.
  4. Uvaríme si pudingový krém. Puding uvaríme podľa návodu.
  5. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom.
  6. Pridáme do vychladnutého pudingu a dobre vymiešame. Na budúce pridám určite aspoň 100 g masla, odporúčam, bude krém hustejší. Dáme zachladiť do chladničky.
  7. Pripravíme si jabĺčkovú plnku. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, postrúhame a dáme dusiť s práškovým cukrom a trochou vody.
  8. Udusené jabĺčka zmixujeme ponorným mixérom
  9. a zavaríme zlatý klas, premiešame. Necháme riadne vychladnúť.
  10. Upečený, vychladnutý korpus popicháme vidličkou a polejeme šťavou z rumu a jahodového sirupu.
  11. Na namočený korpus natrieme 2/3 pudingového krému, ak treba dáme do chladničky zachladiť.
  12. Do stredu navrstvíme jablkové pyré.
  13. Po obvode poukladáme na kolieska nakrájané banány.
  14. Na ne navrstvíme zvyšný pudingový krém. Dáme do chladničky riadne stuhnúť. Ja som robila tortičku večer, takže sa chladila celú noc.
  15. Vyšľaháme šľahačku so ztužovačom podľa návodu a potrieme ňou vrch aj boky torty.
  16. Posypeme nastrúhanou čokoládou a znova dáme zachladiť.
  17. A potom už len nakrájame.
  18. Sladkú chuť :)