Torta len tak pre radosť (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
potrebujeme: okrúhla forma na pečenie 26 cm priemer
16 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Upečieme si korpus. Žĺtky vymiešame s cukrom,
- pridáme olej, mlieko a postupne prisýpame múku premiešanú s práškom do pečiva. Bielka vymiešame do tuhého snehu a pomaly, zľahka vmiešame k žĺtkovému cestu.
- Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme upiecť do rúry na 200 stupňov, kým sa kraje neodlepujú od formy.
- Uvaríme si pudingový krém. Puding uvaríme podľa návodu.
- Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom.
- Pridáme do vychladnutého pudingu a dobre vymiešame. Na budúce pridám určite aspoň 100 g masla, odporúčam, bude krém hustejší. Dáme zachladiť do chladničky.
- Pripravíme si jabĺčkovú plnku. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, postrúhame a dáme dusiť s práškovým cukrom a trochou vody.
- Udusené jabĺčka zmixujeme ponorným mixérom
- a zavaríme zlatý klas, premiešame. Necháme riadne vychladnúť.
- Upečený, vychladnutý korpus popicháme vidličkou a polejeme šťavou z rumu a jahodového sirupu.
- Na namočený korpus natrieme 2/3 pudingového krému, ak treba dáme do chladničky zachladiť.
- Do stredu navrstvíme jablkové pyré.
- Po obvode poukladáme na kolieska nakrájané banány.
- Na ne navrstvíme zvyšný pudingový krém. Dáme do chladničky riadne stuhnúť. Ja som robila tortičku večer, takže sa chladila celú noc.
- Vyšľaháme šľahačku so ztužovačom podľa návodu a potrieme ňou vrch aj boky torty.
- Posypeme nastrúhanou čokoládou a znova dáme zachladiť.
- A potom už len nakrájame.
- Sladkú chuť :)