Foto: jarbra
Recept je od Dany Muckovej zo Sniny. Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Zobraziť celý popisRecept je od Dany Muckovej zo Sniny. Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Śtajerským tekvicovým olejom a Kanadským javorovým sirupom .Tekvicový olej má chuť orechovú a javorový sirup je sladký. ,,Bomba,,:-))))))
Suroviny
2 baličky |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
4 lyžice |
|
3-5 lyžice |
|
2 lyzice |
|
|
|
|
|
|
|
a iné korenie podľa chuti |
|
Omáčka: | |
|
|
1-2 ks |
|
50 g |
|
4 lyžice |
|
120 g |
|
2-3 ks |
|
2 ks strúčky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň vopred uložíme Tofu do nálevu:opláchneme ho,dáme do misky.Worcesterskú a sójovú omáčku zmiešame s polievkovým korením,vegetou,paprikou a ostatnými koreninami ( majorán,muškátový oriešok,oregano,mletá rasca) a zmes vylejeme na syr.
- 2
Tofu vyberieme,pokrájame na hrubšie pásy.Každý obalíme v strúhanke v rošľahaných osolených vajičkach.Na rozohriatom oleji ich opražíme a uložíme na teplý tanier.Podávame so zemiakovou kašou a s omáčkou.
- 3
Omáčka: Cibuľku pokrájme na drobno,speníme na oleji.Pridáme pretlak,kečup malé kocky uhoriek,hrášku a roztlačený cesnak.Premiešame,zalejeme vodou,povaríme 15 -20 minút.Omáčku ochutíme ,zahustíme múkou a necháme prevrieť. EET SMAKELIJK - Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu