Tofu s paradajkovou omáčkou

jarbra - bez fotkyjarbra, 14. júla 2012
Tofu s paradajkovou omáčkou
Foto: jarbra

Recept je od Dany Muckovej zo Sniny. Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Zobraziť celý popisRecept je od Dany Muckovej zo Sniny. Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Śtajerským tekvicovým olejom a Kanadským javorovým sirupom .Tekvicový olej má chuť orechovú a javorový sirup je sladký. ,,Bomba,,:-))))))

Suroviny

2 baličky
2-3 ks
4 lyžice
3-5 lyžice
2 lyzice
 a iné korenie podľa chuti
Omáčka:
1-2 ks
50 g
4 lyžice
120 g
2-3 ks
2 ks strúčky




Postup

  1. 1

    Deň vopred uložíme Tofu do nálevu:opláchneme ho,dáme do misky.Worcesterskú a sójovú omáčku zmiešame s polievkovým korením,vegetou,paprikou a ostatnými koreninami ( majorán,muškátový oriešok,oregano,mletá rasca) a zmes vylejeme na syr.

  2. 2

    Tofu vyberieme,pokrájame na hrubšie pásy.Každý obalíme v strúhanke v rošľahaných osolených vajičkach.Na rozohriatom oleji ich opražíme a uložíme na teplý tanier.Podávame so zemiakovou kašou a s omáčkou.

  3. 3

    Omáčka: Cibuľku pokrájme na drobno,speníme na oleji.Pridáme pretlak,kečup malé kocky uhoriek,hrášku a roztlačený cesnak.Premiešame,zalejeme vodou,povaríme 15 -20 minút.Omáčku ochutíme ,zahustíme múkou a necháme prevrieť. EET SMAKELIJK - Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

lusinkab
Velmi zaujimavy receptik,tofu ja mam velmi rada.Tak to som ho este neskusala ale uz je v KK a urcite v najblizsej dobe vyskusam. dakujem :-)
martamm
Už teraz som zvedavá na chuť takéhoto tofu, ale ja ho nebudem vyprážať, iba upečiem v rúre, ináč krásny recept :)
medulienka122
vitaj na Vareche,vidím, že už si to poriadne "rozšupla"...:-) Všetky tri recepty sú zatiaľ o.k.
jarbra
medulienka122 :-))dakujem pekne za privitanie ,no snazim sa..to ma tesi ,ze si ukladas ,verim ze aj budu chutit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia