Tofu s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: jarbra

Recept je od Dany Muckovej zo Sniny. Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Śtajerským tekvicovým olejom a Kanadským javorovým sirupom .Tekvicový olej má chuť orechovú a javorový sirup je sladký. ,,Bomba,,:-))))))

Postup

  1. Deň vopred uložíme Tofu do nálevu:opláchneme ho,dáme do misky.Worcesterskú a sójovú omáčku zmiešame s polievkovým korením,vegetou,paprikou a ostatnými koreninami ( majorán,muškátový oriešok,oregano,mletá rasca) a zmes vylejeme na syr.
  2. Tofu vyberieme,pokrájame na hrubšie pásy.Každý obalíme v strúhanke v rošľahaných osolených vajičkach.Na rozohriatom oleji ich opražíme a uložíme na teplý tanier.Podávame so zemiakovou kašou a s omáčkou.
  3. Omáčka: Cibuľku pokrájme na drobno,speníme na oleji.Pridáme pretlak,kečup malé kocky uhoriek,hrášku a roztlačený cesnak.Premiešame,zalejeme vodou,povaríme 15 -20 minút.Omáčku ochutíme ,zahustíme múkou a necháme prevrieť. EET SMAKELIJK - Dobrú chuť!!!