Tofu s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: jarbra
Recept je od Dany Muckovej zo Sniny.
Obľubila som si tento receptik .Veľa varím s tofu :...údený a bielý...Chutí mi aj taký čistí s Śtajerským tekvicovým olejom a Kanadským javorovým sirupom .Tekvicový olej má chuť orechovú a javorový sirup je sladký. ,,Bomba,,:-))))))
Postup
- Deň vopred uložíme Tofu do nálevu:opláchneme ho,dáme do misky.Worcesterskú a sójovú omáčku zmiešame s polievkovým korením,vegetou,paprikou a ostatnými koreninami ( majorán,muškátový oriešok,oregano,mletá rasca) a zmes vylejeme na syr.
- Tofu vyberieme,pokrájame na hrubšie pásy.Každý obalíme v strúhanke v rošľahaných osolených vajičkach.Na rozohriatom oleji ich opražíme a uložíme na teplý tanier.Podávame so zemiakovou kašou a s omáčkou.
- Omáčka:
Cibuľku pokrájme na drobno,speníme na oleji.Pridáme pretlak,kečup malé kocky uhoriek,hrášku a roztlačený cesnak.Premiešame,zalejeme vodou,povaríme 15 -20 minút.Omáčku ochutíme ,zahustíme múkou a necháme prevrieť.
EET SMAKELIJK - Dobrú chuť!!!