Tofu ako paprikovaný bôčik

Autor receptu: darinocka

Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky.Najmä syn sprace celý kus na posedenie.Zdravá mňamka,aj keď nie najlacnejšia.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno,cesnak prelisujeme a väčšiu časť ponecháme do zmesi na potretie,podobne aj pálivú papriku.
  2. Na pokrájanej cibuli rozpustíme droždie,keď začne voňať,pridáme podľa chuti korenia a tofu na zmesi z oboch strán opečieme.Podlejeme vodou (asi pol deci).Prikryjeme a dusíme z každej strany asi 5 minút.Tofu vyberieme na tanier,zmes vydusíme na hustotu nátierky.Pridáme zbytok prelisovaného cesnaku,štipľavú papriku,pre farbu trošku paprikovej pasty.Týmto potrieme tofu zo všetkých strán,môžme posypať pažítkou alebo cibuľovou vňaťou.Podávame teplé alebo studené s chlebíkom a zapíjame podľa chuti - mliekom alebo pivom,či vínom.