Ázijský tofu burger

2010 - bez fotky2010, 19. apríla 2010
Ázijský tofu burger
Foto: 2010

Ja nie som velky fanusik tofu, ale ma presvedcili ze ho asi slabo marinujem. Tak prikladam tofu marinovane v azijskej marinade zo sladkej chilli a Zobraziť celý popisJa nie som velky fanusik tofu, ale ma presvedcili ze ho asi slabo marinujem. Tak prikladam tofu marinovane v azijskej marinade zo sladkej chilli a soja omacky s avokadom a dusenou cibulkou, greckymi oharkami a lucernovymi klickami.Na toastovanom tureckom chlebe.

2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
 za hrst
3  lyzice
4 lyzice
2  lyzice
1  cm
3  lyzice




Postup

  1. 1

    Tofu nakrajame na platky cca 1 cm a velkost aby sa zmestili do tureckej zemle. Pripravime si marinadu z nadrobno nakrajaneho zazvoru sojovej omacky a sladkej chilli omacky.Tofu nechame v marinade min.1 hodinu. Medzi tym si na drobno nakrajame cervenu cibulu rychlo spenime na lyzici oleja po cca 2 minutach pridame lyzicu-dve hoisin omacky a cca 1minutu prehrejeme a odlozime. Marinovane tofu na troske oleja cca 3 minuty z kazdej strany opecieme. Turecky chleba -zemlu rozkrojime a dame pod grill.Ja som rozkrojeme zemle dal na panvicu a polo na sucho opiekol -zohrial. Polotvrde avokado ( podla chuti) osupeme vyberieme kostku a nakrajame na platky pokvapkame limetkovou stavou aby nam neohnedlo. (Mame novy V krajac ) tak sme oharky nakrajali po dlzke na tenke platky . uplne tu isti sluzbu spravia tenke kolecka.

  2. 2

    Na rozkrojenu toastovanu turecku zemlu polozime platky avokada podla chute osolime pokorenime.Potom polozime tofu,zakryjeme platkami oharkov .Na ne polozime podusenu ochutenu cervenu cibulku a klicky ake mame , mi sme mali zmes zerucha a cibulka. Polejem zlahka sladkou chilli omackou (najlepsie thajskou).

Diskusia k receptu

2010
dnes som mal problem s pridavanim raz to aj "crash" takze chyba marinovane tofu na troske oleja cca 3 minuty z kazdej strany opecieme
redakcia
Už je to doplnené, inak môžete opravovať recept aj vy sám, a doplniť čo treba.
egreska
ani ja nie som velka fanynka tofu ale toto vyzera super...
2010
vcelka
su mensie , nehorknu a maju mensie jadierka,
ale nase zahradne mensie su uplne ok.
fedrah
až sa mi slinky zbiehajú - tie lucernove klicky si pestujes sam?
1x stefik
2010
fedrah,
ja som nevedel ako volaju a na krabicke je napisane "alfalfa", google to prelozil ako lucerna, ale skypoval som potom na slovensko a povedali ze to je asi zerucha.Stale neviem co je spravne?
2010
egreska,
naozaj mali pravdu tym marinovanim a odlozenim na hodinu, uplne ina chut.Neuhadla by si co to je.Inak som pouzil ako mi radili tvrdsie tofu, ked je pouzite to maksie treba ho dat medzi pijave papiere a "vyzmikat" vodu.
jarco
nemám slov, aké recepty dávaš
aj ja budem robiť takéto špeciality, keď raz budem veľký...
vcelka
Ďakujem všetkým, čo rozšírili moje obzory o oharku grecku a pridávam sa svojou hrivnou do mlyna . podľa mňa je na obrázku naozaj žerucha
babav
@2010 , neviem ako som tento tvoj vynikajuci burger prehliadka.
Ziadny masovy sa mu, podla mojej chuti ,nevyrovna;pri najblizsej grilovacke urcite bude na jedalnom listku ;-)!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia