Foto: jody
Niektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Zobraziť celý popisNiektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Kto chce, inšpiruje sa...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu vrátane cibule nakrájame na malé kúsky. Cibule veľa netreba, stačí aj malá, či polovica veľkej. Celý vtip polievky spočíva v pomalom oprážaní cibule celkom do tmava. Pozor, nesmie zhorieť, len sa pekne pomaličky spiecť. Tento základ dá polievke tmavú farbu a inú chuť.
- 2
K cibuli pridáme zeleninu, zapražíme, posolíme, pridáme vňať, zalejeme vriacou vodou a varíme. K polomäkkej zelenine nasádžeme krupicové halušky (tu je môj základný recept na halušky ).
- 3
A potom už len naložíme a poprajeme si dobrú chuť. :-)
- 4
A pri horúcej polievke nám ani pohľad z okna neprekáža. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu