Tmavá halušková

jody - fotkajody, 14. marca 2013
Tmavá halušková
Foto: jody

Niektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Zobraziť celý popisNiektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Kto chce, inšpiruje sa...

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zeleninu vrátane cibule nakrájame na malé kúsky. Cibule veľa netreba, stačí aj malá, či polovica veľkej. Celý vtip polievky spočíva v pomalom oprážaní cibule celkom do tmava. Pozor, nesmie zhorieť, len sa pekne pomaličky spiecť. Tento základ dá polievke tmavú farbu a inú chuť.

  2. 2

    K cibuli pridáme zeleninu, zapražíme, posolíme, pridáme vňať, zalejeme vriacou vodou a varíme. K polomäkkej zelenine nasádžeme krupicové halušky (tu je môj základný recept na halušky ).

  3. 3

    A potom už len naložíme a poprajeme si dobrú chuť. :-)

    Tmavá halušková - obrázok 3
  4. 4

    A pri horúcej polievke nám ani pohľad z okna neprekáža. :-)

    Tmavá halušková - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
@Jody , vážne krásna a veľmi chutná polievočka.-))) robíš mi chute....to u vás toľko snehu? my máme zatiaľ iba dážď s vetrom...
frezia68
@jody :pripomenula si mi detské časy,keď sme v kuchyni mali piecku na drevo a starý sporák.Ak mamka varila podobnú a najviac hovädziu polievku,rozkrojila cibuľu a obe polovice aj so šupkou dala na kraj sporáka pražiť až do tmava.A tú potom dala do polievky a Ty robíš podobne,len iný spôsob :-)
askadaniela
Moja mama varievala niekedy takúto miesto nedeľnej mäsovej polievky, len s domácimi rezancami : -) Tiež ju občas varievam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia