Halušky rôznych chutí fotorecept

jody - fotkajody, 3. októbra 2010
Halušky rôznych chutí (fotorecept)
Foto: jody

Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku fantáziu. Toto je len jedna z nich.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rozkvedláme vajíčko, pridáme trochu oleja a sódy bicarbóny.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vodu a postupne prisýpame krupicu. Posolíme. Hustejšie cestíčko necháme odpočívať. Toto je základ. Ak chcete len tie najjednochuchšie, pokračujte v bode 5. :-) Tí náročnejší čítajú ďalej. Tí najnáročnejší rozdelia cesto na 3, prípadne viac dielov a tiež čítajú ďalej.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Neskôr pridáme ďalšie ingrediencie podľa chuti. Napríklad pomletú šunku. Alebo pečienku. Alebo opražené ovsené vločky. Prípadne údený syr. Alebo čo Vás napadne a na čo máte chuť. Ak ste sa dali nahovoriť a rozdelili základné cesto na viac dielov, do každého dajte inú príchuť. Tu pridáme cesnak (6 strúčkov). Takéto cesnakové varím aj do rajčinovej polievky.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej pridáme petržlenovú vňať a kurkumu.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poriadne premiešame...

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a do vriacej polievky lyžičkou nahádžeme halušky. Ak chcete polievku číru, halušky varte zvlášť, v osolenej vode.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Varíme cca 10 min, potom treba jednu vyskúšať, či nie je v strede surová. No a potom už len baštíme. Dobrú chuť.

    Halušky rôznych chutí (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Robievam aj s olejom, lebo vysoký cholesterol je sviňa, ale nemôžem si pomôcť, najlepšie sú s bravčovou masťou. Vtedy tie krupičné zrnká narastú pomaly do voľným okom viditeľných guličiek a sú mäkkučké, skrátka báseň. Pre mňa sú strúhanka a krupicové halušky najlepšou závarkou a veru si aj nakladám do taniera poriadne nahusto. Ale zas mi to zvyčajne stačí na obed, nič viac už nepotrebujem, tak čo?
zdezda
:-))) píšete mäkučké, nadýchané, hm, no moje deti zas povedia "mami, urob také tvrdé, ako babka robieva", takže ja robím bez sódy bic., tuhšie:-)), tie so syrom vyskúšam do paradajkovej polievky a s cesnakom do fazuľovice, dík
anina43
mila sovka, veru som sa zasmiala, že vraj cholesterol je sviňa, ja tiež s nim bojujem, snažim sa nejesť potraviny, ktoré ho zvyšujú a ešte užívam aj 2 lieky . Nuž recepty , ktoré tu uverejňujú varecháčky sú fantastické aleniektoré papkať nemôžem, škoda. iste máš aj Ty taký problém
bozulka
Problém s cholesterolom mám aj ja,ale poteším vás,čítala som jednu štúdiu minulý týždeň,kde sa píše otom,že farmaceutický priemysel sa stará aby sa stále znižovala hladina cholesterolu,samozrejme je dôležité nemať ho vysoký,ale ani nízky.Tak ...babo raď...Myslím,že na všetko je dobré držať si zlatú strednú cestu a počúvať vnútorný hlas svojho tela.Veď ináč by sme prišli o veľa nádherných chutí čo by bola určite škoda.
remcula
Máš neskutečně nádherné fotky. Z obyčejného jídla uděláš obřad a člověk odchází hladový spát! :-))
saimonkaa
Mnamky....ja ich milujem do fajnovej karfiolovej polievocky ale paradne tvrde...:D
foska
Dnes boli na obed - spenatove :) Krasne sa vynimali v zeleninovej polievke.
angast
super haluške. O tomto som nevedel že existuje , asi som ešte vtedy nebol na svete . Ukladám , pretože krupičkové haluške mám radšej
ako slíže. Dík.
havino
výborný recept, nevidela som ho tu, robievam takéto halušky, tiež s olejom,ale presne moja mama čo pamätám dávala masť,alebo maslo, neviem už, ja ich robím len s vňaťkou, kurkuma je pre mna inšpirácia, aj cesnak, super
radost
misto vody dávam mlieko..bez sody-tu môžem skúsiť...a dnes som robila kvasnicové...i dalšie návrhy odskúšam postupne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia