Foto: jody
Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku fantáziu. Toto je len jedna z nich.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozkvedláme vajíčko, pridáme trochu oleja a sódy bicarbóny.
-
2
Pridáme vodu a postupne prisýpame krupicu. Posolíme. Hustejšie cestíčko necháme odpočívať. Toto je základ. Ak chcete len tie najjednochuchšie, pokračujte v bode 5. :-) Tí náročnejší čítajú ďalej. Tí najnáročnejší rozdelia cesto na 3, prípadne viac dielov a tiež čítajú ďalej.
-
3
Neskôr pridáme ďalšie ingrediencie podľa chuti. Napríklad pomletú šunku. Alebo pečienku. Alebo opražené ovsené vločky. Prípadne údený syr. Alebo čo Vás napadne a na čo máte chuť. Ak ste sa dali nahovoriť a rozdelili základné cesto na viac dielov, do každého dajte inú príchuť. Tu pridáme cesnak (6 strúčkov). Takéto cesnakové varím aj do rajčinovej polievky.
-
4
Ďalej pridáme petržlenovú vňať a kurkumu.
-
5
Poriadne premiešame...
-
6
...a do vriacej polievky lyžičkou nahádžeme halušky. Ak chcete polievku číru, halušky varte zvlášť, v osolenej vode.
-
7
Varíme cca 10 min, potom treba jednu vyskúšať, či nie je v strede surová. No a potom už len baštíme. Dobrú chuť.
ako slíže. Dík.