Tmavá halušková
Autor receptu: jody
Niektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak
chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Kto chce,
inšpiruje sa...
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu vrátane cibule nakrájame na malé kúsky. Cibule veľa netreba, stačí aj malá, či polovica veľkej. Celý vtip polievky spočíva v pomalom oprážaní cibule celkom do tmava. Pozor, nesmie zhorieť, len sa pekne pomaličky spiecť. Tento základ dá polievke tmavú farbu a inú chuť.
- K cibuli pridáme zeleninu, zapražíme, posolíme, pridáme vňať, zalejeme vriacou vodou a varíme. K polomäkkej zelenine nasádžeme krupicové halušky (tu je môj základný recept na halušky ).
- A potom už len naložíme a poprajeme si dobrú chuť. :-)
- A pri horúcej polievke nám ani pohľad z okna neprekáža. :-)