Tikka masala (od Mariky)
Autor receptu: akzuzka
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne
vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné - neváham ho pripraviť na každú oslavu,
stretnutie alebo slávnosť.
Postup
- kuracie prsia si nakrájame na malé kocky a jednu hodinu marinujeme v marináde.
- príprava marinády: prelisujeme strúčik cesnaku, pridáme kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru (množstvo si určíte sami - podľa chuti - zázvor je dosť voňavý), šťavu z polovice limetky (vďaka nej mäsko zostane krásne biele), polievkovú lyžicu rastlinného oleja, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
- mäsko sa nám marinuje a tak si môžeme pripraviť omáčku:
na oleji speníme na drobno posekanú bielu cibuľu, pridáme červenú papriku nakrájanú na maličké kocočky, čili, kurkumu, kokosové mlieko a šľahačku a 5 minút varíme.
- opečieme si namarinované mäsko na troške oleja, pridáme do omáčky a ešte 5 minút varíme
- podávame s arabským chlebom natrhaným na kúsky (niekto má rád aj ryžu)