Tikka masala (od Mariky)

Autor receptu: akzuzka

Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné - neváham ho pripraviť na každú oslavu, stretnutie alebo slávnosť.

Postup

  1. kuracie prsia si nakrájame na malé kocky a jednu hodinu marinujeme v marináde.
  2. príprava marinády: prelisujeme strúčik cesnaku, pridáme kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru (množstvo si určíte sami - podľa chuti - zázvor je dosť voňavý), šťavu z polovice limetky (vďaka nej mäsko zostane krásne biele), polievkovú lyžicu rastlinného oleja, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
  3. mäsko sa nám marinuje a tak si môžeme pripraviť omáčku: na oleji speníme na drobno posekanú bielu cibuľu, pridáme červenú papriku nakrájanú na maličké kocočky, čili, kurkumu, kokosové mlieko a šľahačku a 5 minút varíme.
  4. opečieme si namarinované mäsko na troške oleja, pridáme do omáčky a ešte 5 minút varíme
  5. podávame s arabským chlebom natrhaným na kúsky (niekto má rád aj ryžu)