Kuracie karí
Thajské zelené karí (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Suroviny na tento recept nemáme vždy doma v špajzi, ale dajú sa zohnať a … stojí to zato! Garantujem.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme thajskú zelenú pastu: všetky suroviny rozmixujeme najemno. Galangal je ťažko zohnať, minule som ho nahradila extra limetkovou kôrou z 1 limetky.
- Na oleji opečieme kuracie kúsky, ale iba trochu, aby sa zafarbili.
- Posypeme cukrom, premiešame, zalejeme kokosovým mliekom a zelenou karí pastou, a na slabom ohni varíme asi 25 minút (ja som ku koncu pridala aj za hrsť zeleného hrášku).
- Dochutíme rybacou omáčkou alebo jemnou sójovou omáčkou. Posypeme čerstvým posekaným koriandrom.
Podávame s ryžou, u nás bola jazmínová.
Niekedy ešte opražím na oleji na kúsky nakrájaný baklažán. Ten potom buď vložím do karí alebo podávam ako prílohu.
- Dobrú chuť.