Kuracie karí

Thajské zelené karí (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Suroviny na tento recept nemáme vždy doma v špajzi, ale dajú sa zohnať a … stojí to zato! Garantujem.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme thajskú zelenú pastu: všetky suroviny rozmixujeme najemno. Galangal je ťažko zohnať, minule som ho nahradila extra limetkovou kôrou z 1 limetky.
  2. Na oleji opečieme kuracie kúsky, ale iba trochu, aby sa zafarbili.
  3. Posypeme cukrom, premiešame, zalejeme kokosovým mliekom a zelenou karí pastou, a na slabom ohni varíme asi 25 minút (ja som ku koncu pridala aj za hrsť zeleného hrášku).
  4. Dochutíme rybacou omáčkou alebo jemnou sójovou omáčkou. Posypeme čerstvým posekaným koriandrom. Podávame s ryžou, u nás bola jazmínová. Niekedy ešte opražím na oleji na kúsky nakrájaný baklažán. Ten potom buď vložím do karí alebo podávam ako prílohu.
  5. Dobrú chuť.