Šalát
Teplý šalát s batatmi a so syrom feta
Autor receptu: redakcia
Postup- Bataty a zemiaky uvaríme v osolenej vode
domäkka, každé osobitne. Po uvarení vychladíme a nakrájame na kúsky asi 3 x 3 cm. Ostatnú zeleninu a huby očistíme a nakrájame
tiež na rovnako veľké kúsky.
- Do jednej panvice dáme na olivový olej opekať bataty
a baby zemiaky a do druhej ostatné suroviny.
Všetko opečieme dozlatista a potom zmiešame. Na záver osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej
a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno.
- Takto pripravenú zmes naložíme na tanier, pridáme kúsky nakladanej cibuľky a navrch šalátu rozmrvíme syr feta.
- TIP: Huby shimeji patria do
skupiny húb pôvodom
z východnej Ázie. Majú
dlhé hlúbiky a drobné
guľovité klobúky. Huby
shimeji sú známe svojou
jemnou chuťou a príjemnou
textúrou. Po tepelnej úprave získajú
jemnú orieškovú a ľahko
sladkú chuť.
|