Šalát

Teplý šalát s batatmi a so syrom feta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Bataty a zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, každé osobitne. Po uvarení vychladíme a nakrájame na kúsky asi 3 x 3 cm. Ostatnú zeleninu a huby očistíme a nakrájame tiež na rovnako veľké kúsky.
  2. Do jednej panvice dáme na olivový olej opekať bataty a baby zemiaky a do druhej ostatné suroviny. Všetko opečieme dozlatista a potom zmiešame. Na záver osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno.
  3. Takto pripravenú zmes naložíme na tanier, pridáme kúsky nakladanej cibuľky a navrch šalátu rozmrvíme syr feta.
  4. TIP: Huby shimeji patria do skupiny húb pôvodom z východnej Ázie. Majú dlhé hlúbiky a drobné guľovité klobúky. Huby shimeji sú známe svojou jemnou chuťou a príjemnou textúrou. Po tepelnej úprave získajú jemnú orieškovú a ľahko sladkú chuť.