Teľacina a‘ la divina

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom ich vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú slaninku, hrušky, jablká a melón, opražíme, zalejeme vínom, vodou a vložíme naspäť teľacie líčka. Dusíme do mäkka asi 2 až 2,5 hodiny. Počas dusenia podlievame vodou. Po udusení mäso vyberieme.
  2. Šťavu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, citrónom a na záver pridáme na kocky nakrájaný zvyšný melón. Chlebové sufflé: Chlieb nakrájame na kocky, pridáme na masle opražené mandľové hoblinky, nasekanú petržlenovú vňať, muškátový orech, soľ, korenie, mlieko, pomarančový sirup, múku, žĺtky a vyšlahaný sneh z bielkov.
  3. Všetko zmiešame, dáme do maslom vymastených foriem a paríme 20 minút.