Teľacie mäso

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme.
  2. Naklepané rezne obalíme v hladkej múke a na horúcom oleji opečieme z oboch strán.
  3. Na tom istom oleji opražíme ešte na drobno nakrájanú cibuľu s pridaním hladkej múky. Zalejeme vodou a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a hubovou sójovou omáčkou. Nalejeme na opečené mäso. Prikryté dusíme do polomäkka. Počas dusenia dolejeme vodu podľa potreby tak, aby šťava-omáčka nebola riedka.
  4. Následne k mäsu pridáme na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, udusíme domäkka. Nakoniec, ak treba, dochutíme si ešte podľa vlastnej chuti... a zjemníme pridaním kopcovitej lyžice masla.
  5. Tarhoňu vo väčšom hrnci opečiem na troške oleja až na tmavohnedo – ako máme radi. Zalejem teplou vodou, osolím a prikrytú na najmenšom plameni nechám dusiť 30-35 minút. Riaďte sa svojou chuťou a svojím sporákom. Počas dusenia kontrolujem. Potom hotovú tarhoňu odstavím, jemne premiešam a nechávam prikrytú až do podávania.
  6. Mali sme k tomu ešte čerstvý zeleninový šalát.