Teľacie mäso
Teľacie medailóniky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Teľaciu sviečkovicu očistíme,
nakrájame na 1 cm hrubé plátky
a jemne naklepeme. Každú
stranu okoreníme mletým čiernym korením. Plátky na oleji krátko z oboch strán opečieme, len aby sa mäso
„zatiahlo“, a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.
- Na výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú
cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, ocot a víno. Zalejeme vývarom,
premiešame a nalejeme na mäso v pekáči tak, aby bolo
celé zaliate. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom
a pečieme 1,5 hodiny v rúre
predhriatej na 160 stupňov.
- Po upečení mäso vyberieme
a šťavu rozmixujeme. Ak treba,
zahustíme hladkou múkou.
Podávame s knedľou.
|