Teľacie mäso

Teľacie medailóniky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Teľaciu sviečkovicu očistíme, nakrájame na 1 cm hrubé plátky a jemne naklepeme. Každú stranu okoreníme mletým čiernym korením. Plátky na oleji krátko z oboch strán opečieme, len aby sa mäso „zatiahlo“, a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.
  2. Na výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, ocot a víno. Zalejeme vývarom, premiešame a nalejeme na mäso v pekáči tak, aby bolo celé zaliate. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme 1,5 hodiny v rúre predhriatej na 160 stupňov.
  3. Po upečení mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. Ak treba, zahustíme hladkou múkou. Podávame s knedľou.