Teľacie mäso
Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept)
Autor receptu: sniperpes
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov spravíme kašu, dochutíme soľou a korením a maslom necháme vychladnuť.
- Ošúpeme si tekvicu, nastrúhame najemno a na masle ju restujeme, osolíme a okoreníme.
- Necháme vychladnúť a nanesieme ju na plát lístkového cesta asi do 1/3 plochy.
- Kúsok cesta zarolujeme a na zvyšok dáme kašu zo zemiakov. Zrolujeme, roládu potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút.
- Na panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup podlejeme to vínom a necháme prevariť. Pridáme nakrájané jahody, zjemníme maslom a pre zahustenie môžeme pridať solamyl (kto chce kto nie nemusí).
- Na panvičke opečieme medailóniky zo sviečkovice osolené a okorenené z každej strany cca 2-3 minúty. Potom ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.
- Dobrú chuť.
|