Teľacie mäso

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept)

Autor receptu: sniperpes

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov spravíme kašu, dochutíme soľou a korením a maslom necháme vychladnuť.
  2. Ošúpeme si tekvicu, nastrúhame najemno a na masle ju restujeme, osolíme a okoreníme.
  3. Necháme vychladnúť a nanesieme ju na plát lístkového cesta asi do 1/3 plochy.
  4. Kúsok cesta zarolujeme a na zvyšok dáme kašu zo zemiakov. Zrolujeme, roládu potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút.
  5. Na panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup podlejeme to vínom a necháme prevariť. Pridáme nakrájané jahody, zjemníme maslom a pre zahustenie môžeme pridať solamyl (kto chce kto nie nemusí).
  6. Na panvičke opečieme medailóniky zo sviečkovice osolené a okorenené z každej strany cca 2-3 minúty. Potom ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.
  7. Dobrú chuť.