Teľacie mäso
Teľacia nožina - Osso Buco
Autor receptu: alex37
Zbožňujem recepty z jedného plechu alebo hrnca, čo sa robia "samé" :-) a ty môžeš upratovať, vysávať, čítať alebo aj spať...
3 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Teľacie mäso osušíme, narežeme po okrajoch aby sa netočilo. Osolíme, okoreníme čiernym korením a poprášime múkou.
- Na spodok plechu nalejeme olej, mäso zatiahneme (opečieme) na oleji z oboch strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájanú na plátky a mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky. Popražíme pri mäse a nakoniec pridáme rozmixované paradajky, rozkrojené zemiaky, soľ, bobkové listy a vetvičky tymianu.
- Všetko zalejeme vínom podľa vášho výberu. Ja som dala rosé polosladké (to som mala otvorené), ale môže byť aj biele aj červené kľudne. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 °C na 1 1/2 hodiny.
- Potom odkryjeme a zapečieme na funkcii gril ešte 10-15 minút.