Tekvicová polievka
Tekvicový krém s gaštanovým koláčikom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Tekvicu hokkaido očistíme a zbavíme
jadierok. Nakrájame na väčšie kocky a urestujeme
nasucho s cukrom tak, aby sa vytvoril
karamel. Pridáme nadrobno nakrájanú
šalotku a restujeme, kým nie je dozlata
opečená. Zalejeme asi 0,5 litra vody (ak
máme zeleninový vývar, môžeme použiť ten)
a keď je tekvica mäkká, pridáme kokosové
mlieko. Dochutíme soľou a čiernym mletým
korením. Polievku nakoniec rozmixujeme
ponorným mixérom.
- Gaštanové koláčiky: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme
gaštanové pyré a zľahka premiešame.
Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme
so zmesou. Cesto rozdelíme do formičiek (napríklad muffinových). Pečieme pri 180 °C zhruba
10 minút.
- Lístky šalvie fritujeme v oleji a poukladáme
na kuchynskú papierovú utierku, aby
absorbovala prebytočný olej. Polievku podávame pokvapkanú tekvicovým olejom a smotanou. Priložíme gaštanový koláčik a fritovaný šalviový lístok.
|