Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake so šľahačkovým krémom
Autor receptu: redakcia
|
8-10 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido šupka je jedlá a dodá výslednému pyré krásnu farbu. Tekvicu pečieme pri teplote 200 °C približne 20–30 minút, kým bude jej povrch zlatistý.
- Karamelové sušienky rozmixujeme alebo podrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno aj boky formy.
- Krém: Upečenú vychladnutú tekvicu rozmixujeme so smotanou na šľahanie na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, cukrom, vajcami, so škrobom, škoricou a s roztopenou bielou čokoládou. Krém nanesieme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 °C približne 40 minút.
- Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Pred podávaním ho ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s mascarpone a cukrom a ozdobíme posypom alebo poprášime škoricou či kakaom.
|