Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou fotorecept

bekestef - bez fotkybekestef, 22. apríla 2016
Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept)
Foto: bekestef

Tekvicovo mrkvová krémová polievka so zázvorom vo verzii lákavejšej pre deti, ktoré by sa jej inak možno ani nedotkli :-)

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
1 ČL
1 ks
3 ks
500 ml
1 kopček
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu si očistíme, rozkrojíme na polovicu, vydlabeme jadierka a nakrájame na polkruhy. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry pri 200 °C na cca 45 minút - do zmäknutia.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci si na olivovom oleji popražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Ku koncu na cca 1 minútu pridáme prepučený cesnak a nastrúhaný zázvor. Následne pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a podlejeme trochou vývaru. Ja používam pravý kurací z mrazničky. Kto nemá, môže použiť bujón. V závislosti od sily vývaru a chuti okoreníme a osolíme.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je už mrkva udusená do mäkka, pridáme do hrnca upečenú tekvicu.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dolejeme cca 200 ml vývaru a rozmixujeme do hladka pomocou tyčového mixéru. V prípade potreby počas mixovania prilievame vývar až do dosiahnutia požadovanej konzistencie krému.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixovaný krém ešte privedieme k varu a finálne dochutíme korením, soľou a prípadne podľa chuti aj nastrúhaným muškátovým orieškom.

  6. 6

    Nakoľko naše deti túto polievku veľmi neobľubovali, vymyslel som verziu, ktorá je na moje prekvapenie aj vcelku lahodná a to servírovanie s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Kombinácia teplého krému a roztápajúcej sa zmzliny je úžasná. Dozdobíme lístočkom mäty a kvapkami balzamika.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Táto polievka sa obdobne pripravuje i s tekvicou Hokkaido, kde má ešte lákavejšiu oranžovú farbu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Fasááááááá, výýýýýýýborne, ďalší šrác z Big City nad Hornádom! Kamarát @bekestef (vulgo Pišta?), naozaj si zakýval s rozumom pre zdravie aj pre deti! Ja sa ku nim rád pridám a zjem aj dupľu. Uložil som si Tvoj skvost do hviezdičkovej zásuvky KK "chlop pri šparhece"! Pozdravujem všetkých od Čermeľa až za Barcu, od KVP až hore na Furču!

Pridaj komentár k receptu: