Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou fotorecept

bekestef - bez fotkybekestef, 22. apríla 2016
Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept)
Foto: bekestef

Tekvicovo mrkvová krémová polievka so zázvorom vo verzii lákavejšej pre deti, ktoré by sa jej inak možno ani nedotkli :-)

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
1 ČL
1 ks
3 ks
500 ml
1 kopček
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu si očistíme, rozkrojíme na polovicu, vydlabeme jadierka a nakrájame na polkruhy. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry pri 200 °C na cca 45 minút - do zmäknutia.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci si na olivovom oleji popražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Ku koncu na cca 1 minútu pridáme prepučený cesnak a nastrúhaný zázvor. Následne pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a podlejeme trochou vývaru. Ja používam pravý kurací z mrazničky. Kto nemá, môže použiť bujón. V závislosti od sily vývaru a chuti okoreníme a osolíme.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je už mrkva udusená do mäkka, pridáme do hrnca upečenú tekvicu.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dolejeme cca 200 ml vývaru a rozmixujeme do hladka pomocou tyčového mixéru. V prípade potreby počas mixovania prilievame vývar až do dosiahnutia požadovanej konzistencie krému.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixovaný krém ešte privedieme k varu a finálne dochutíme korením, soľou a prípadne podľa chuti aj nastrúhaným muškátovým orieškom.

  6. 6

    Nakoľko naše deti túto polievku veľmi neobľubovali, vymyslel som verziu, ktorá je na moje prekvapenie aj vcelku lahodná a to servírovanie s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Kombinácia teplého krému a roztápajúcej sa zmzliny je úžasná. Dozdobíme lístočkom mäty a kvapkami balzamika.

    Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Táto polievka sa obdobne pripravuje i s tekvicou Hokkaido, kde má ešte lákavejšiu oranžovú farbu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Fasááááááá, výýýýýýýborne, ďalší šrác z Big City nad Hornádom! Kamarát @bekestef (vulgo Pišta?), naozaj si zakýval s rozumom pre zdravie aj pre deti! Ja sa ku nim rád pridám a zjem aj dupľu. Uložil som si Tvoj skvost do hviezdičkovej zásuvky KK "chlop pri šparhece"! Pozdravujem všetkých od Čermeľa až za Barcu, od KVP až hore na Furču!
Výborne vymyslené. Ukladám do KK, počkám kým vnúčik troška narastie a budem mať pre neho zdravú dobrotu. Dávam 5*