Tekvicovo-kokosová krémová polievka

Autor receptu: letisia

Podobnú polievku varili v relácii Bez servítky, ja som si recept trochu vylepšila. U nás ju môžeme aj každý deň, je veľmi lahodná. Množstvá surovín uvádzam iba orientačne, ja ich dávam rôzne, podľa chuti.

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a pokrájame na kúsky.
  2. Jablká ošúpeme, pokrájame, pridáme ku tekvici, zalejeme vodou tak, aby boli tesne zaliate, pridáme pokrájanú chilli papričku, alebo mleté chilli, soľ a kari korenie. Uvaríme do mäkka.
  3. Všetko rozmixujeme na jemný krém a vrátime na sporák. Pridáme celú konzervu kokosového krému, dobre rozmiešame a chvíľu povaríme. Prevylepšenie je možné pridať vyšľahanú šľahačku.
  4. Podávame posypané opraženými tekvicovými jadierkami, alebo opraženými šampiňónmi (ja som opražila iba nožičky, lebo klobúčiky som dala do Krkovičky pre vítanú návštevu). Pokvapkáme balzamicom a pridáme lyžičku vyšľahanej šľahačky.