Tekvicovo-jablkový páj (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme mäkké maslo a postupne prilievame vodu, až kým nevznikne hladké cesto. Necháme ho odležať v chladničke asi 30 minút. Z odležaného cesta oddelíme asi pätinu.

  2. Zvyšok cesta vyvaľkáme na požadovanú veľkosť a vyložíme ním formu, ktorú plníme pripravenou náplňou. Z menšej časti cesta tvoríme pásiky, ktoré poprekladáme navrch koláča, potrieme mliekom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme asi 35 minút pri teplote 190 °C.

  3. Náplň: Jablká a tekvicu nakrájame na menšie kocky. Pridáme hrozienka, škrob, cukor, citrónovú šťavu a škoricu a necháme odstáť.