Tekvicovo-jablkový páj (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup- Cesto: Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme
mäkké maslo a postupne prilievame vodu, až
kým nevznikne hladké cesto. Necháme ho odležať
v chladničke asi 30 minút. Z odležaného
cesta oddelíme asi pätinu.
 - Zvyšok cesta vyvaľkáme na požadovanú veľkosť
a vyložíme ním formu, ktorú plníme pripravenou
náplňou. Z menšej časti cesta tvoríme pásiky,
ktoré poprekladáme navrch koláča, potrieme
mliekom a posypeme kryštálovým cukrom.
Pečieme asi 35 minút pri teplote 190 °C.
 - Náplň: Jablká a tekvicu nakrájame na menšie
kocky. Pridáme hrozienka, škrob, cukor, citrónovú
šťavu a škoricu a necháme odstáť.

|