Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto s krevetami

Autor receptu: redakcia

Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu očistíme. Odoberieme z nej asi 200 g, v malom množstve osolenej vody uvaríme domäkka a rozmixujeme na pyré.
  2. Zvyšok tekvice nakrájame na kocky. Na časti masla ich spolu s nakrájanou cibuľou opečieme al dente a pridáme k pyré.
  3. Na olivovom oleji opražíme suchú neumytú ryžu. Zalejeme ju vývarom a vínom, pridáme kurkumu a varíme asi 12 minút.
  4. Krevety opečieme na 50 g masla s pretlačeným cesnakom, ochutíme čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme k ryži. Premiešame s tekvicou.
  5. Rizoto podávame so strúhaným parmezánom.