Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto s krevetami
Autor receptu: redakcia
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu očistíme. Odoberieme z nej asi 200 g, v malom množstve osolenej vody uvaríme domäkka
a rozmixujeme na pyré.
- Zvyšok tekvice nakrájame na kocky. Na časti masla ich spolu s nakrájanou cibuľou opečieme al dente a pridáme k pyré.
- Na olivovom oleji opražíme suchú neumytú ryžu. Zalejeme ju vývarom a vínom, pridáme kurkumu
a varíme asi 12 minút.
- Krevety opečieme na
50 g masla s pretlačeným cesnakom, ochutíme čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme k ryži. Premiešame
s tekvicou.
- Rizoto podávame so strúhaným parmezánom.