Tekvicové rezy (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jedla tekvica je oblubenou surovinou am.kuchyne,v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou pajov , sucheho peciva ,chlebikov a zakuskov.

8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Pripravime si si potrebne mnozstva ;suche ingrediencie zmiesame .
  3. Vajcia ,cukor a citronovu stavu dame do slahacej misky:
  4. Slahame 10 minut na vysokom stupni mixera.
  5. Do vyslahanej hmoty pridame suche zlozky,nemixujeme iba opatrne premiesame. Cesto vylejeme na pripravene plech vylozeny foliou,ktoru sme pomastili a posypali mukou.Na vrch cesta rovnomerne ulozime nasekane orechy.
  6. Pecieme 15 minut v rure predhriatej na 200 stupnov C.Vyberieme z rury a nechame vychladnut.
  7. Pripravime si plnku.Zmaknuty cream cheese a maslo vyslahame , s cukrom a vanilkou do penista.
  8. Vychladnuty kolac prekrojime na tri diely a naplnime kremom; ozdobime aj boky rezu.
  9. Krajame a servujeme .