Tekvicové rezy (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am.kuchyne,v slanych aj sladkych receptoch .
Najcastejsie je zlozkou pajov , sucheho peciva ,chlebikov a zakuskov.
8 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Pripravime si si potrebne mnozstva ;suche ingrediencie zmiesame .
- Vajcia ,cukor a citronovu stavu dame do slahacej misky:
- Slahame 10 minut na vysokom stupni mixera.
- Do vyslahanej hmoty pridame suche zlozky,nemixujeme iba opatrne premiesame.
Cesto vylejeme na pripravene plech vylozeny foliou,ktoru sme pomastili a posypali mukou.Na vrch cesta rovnomerne ulozime nasekane orechy.
- Pecieme 15 minut v rure predhriatej na 200 stupnov C.Vyberieme z rury a nechame vychladnut.
- Pripravime si plnku.Zmaknuty cream cheese a maslo vyslahame , s cukrom a vanilkou do penista.
- Vychladnuty kolac prekrojime na tri diely a naplnime kremom; ozdobime aj boky rezu.
- Krajame a servujeme .