Tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi

Tekvicové ňoky s pečenými kačacími prsami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 21. októbra 2020

Úžasná dobrota, ktorou potešíte každého milovníka dobrého jedla.

2
porcie

Videopostup

Suroviny

1/2 ks
100 g (eidam)
1 ks
100 h
100 g
30 g
50 g
50 g (s vňaťou)
Kačacie prsia:
2 ks
 (demiglace)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu osolíme, dáme na pekáč, zakryjeme alobalom a dusíme v rúre domäkka. Upečenú vychladnutú tekvicu vydlabeme, najemno roztlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múky, premiešame a nakoniec pridáme strúhaný syr.

  2. 2

    Z cesta pomocou lyžíc tvarujeme veľké halušky a vkladáme do vriacej osolenej vody. Po uvarení vyberieme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Na kačacej masti opražíme na jemno nakrájanú slaninu. Neskôr pridáme nakrájanú jarnú cibuľku s vňaťou. Tekvicové ňoky jemne obalíme v slaninke a cibuľke.

  4. 4

    Pečené kačacie prsia: Kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu narežeme. Osolíme a pečieme na rozpálenej panvici najskôr kožou nadol, neskôr aj z druhej strany asi 4 minúty. Vložíme do vyhriatej rúry kožou nahor a podľa veľkosti dopekáme približne 20 minút pri 180 °C.

  5. 5

    Hotové prsia vyberieme a glazírujeme v celku alebo pokrájané na plátky na masle s výpekom alebo s hnedou omáčkou demiglace. Zjemníme maslom. Pre vôňu a chuť môžeme pridať rozmarín, tymian a cesnak.

  6. 6

    Hotové kačacie prsia podávame s tekvicovými ňokmi.

Diskusia k receptu


Jeden komentár