Tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou fotorecept

violeta - fotkavioleta, 11. októbra 2018
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept)
Foto: violeta

Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www.koreni.cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte aj tak...

Suroviny

Gnocchi:
500 g
250-300 g (+podľa potreby)
podľa potreby
1/2 ks menšej
1 ČL
1 ks
Ostatné:
250 g
1/2 ks menšej
3-4 ks
2 PL (olej)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarím v šupke v mierne osolenej vode. Je lepšie ak sú uvarené deň vopred, s cestom sa lepšie pracuje a berie si menej múky. Tekvicu prepolím, vyberiem jadierka, pár krát prepichnem a upečiem. Piekla som 25 minút v teplovzdušnej rúre na 175 °C. Na plechu som mala papier na pečenie. Záleží na zrelosti tekvice, táto bola asi mladá :)

    Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistené zemiaky nastrúham na malých slzičkách. Tekvice som dala polovicu, šupku nie, len vnútro. Pridám vajce, soľ a polohrubú múku. Neviem presne koľko, proste aby vzniklo tvarovateľné cesto. Spravím si z neho valec, z ktorého si odkrajujem a robím šúlance. Tie nakrájam na gnocchi. Môžete ich pritlačiť vidličkou, ja sa s tým nehrám :) V rozpise surovín mám aj hladkú múku. Tou si podsypávam cesto na doske, lepšie sa mi s ňou pracuje. Hádžem ich postupne do vriacej vody, keď vyplávajú, nechám ich ešte chvíľu prevrieť. Vyberám ich dierovanou naberačkou do naolejovanej misky.

    Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibule som nakrájala na polkruhy a rozmrvila prstami. Orestovala som ich na 2 PL bravčovej masti.

    Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bryndzu som rozriedila podľa potreby vodou, v ktorej sa varili gnocchi. Druhú polovicu pečenej tekvice som pokrájala.

  5. 5

    Do taniera som uložila gnocchi, poliala bryndzou a posypala restovanou cibuľou a zvyšnou tekvicou.

    Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný recept, fota jako ze žurnálu - hned bych si dala testovací vzoreček - to musí být dobrota!
violeta
Ďakujem dievčatá, vážim si, že ste sa tu pristavili ;) Pozdravujem :)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia