Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou fotorecept
Foto: violeta
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www.koreni.cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte aj tak...
Suroviny
Gnocchi: | |
500 g |
|
250-300 g (+podľa potreby) |
|
podľa potreby |
|
1/2 ks menšej |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Ostatné: | |
250 g |
|
1/2 ks menšej |
|
3-4 ks |
|
2 PL (olej) |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarím v šupke v mierne osolenej vode. Je lepšie ak sú uvarené deň vopred, s cestom sa lepšie pracuje a berie si menej múky. Tekvicu prepolím, vyberiem jadierka, pár krát prepichnem a upečiem. Piekla som 25 minút v teplovzdušnej rúre na 175 °C. Na plechu som mala papier na pečenie. Záleží na zrelosti tekvice, táto bola asi mladá :)
-
2
Očistené zemiaky nastrúham na malých slzičkách. Tekvice som dala polovicu, šupku nie, len vnútro. Pridám vajce, soľ a polohrubú múku. Neviem presne koľko, proste aby vzniklo tvarovateľné cesto. Spravím si z neho valec, z ktorého si odkrajujem a robím šúlance. Tie nakrájam na gnocchi. Môžete ich pritlačiť vidličkou, ja sa s tým nehrám :) V rozpise surovín mám aj hladkú múku. Tou si podsypávam cesto na doske, lepšie sa mi s ňou pracuje. Hádžem ich postupne do vriacej vody, keď vyplávajú, nechám ich ešte chvíľu prevrieť. Vyberám ich dierovanou naberačkou do naolejovanej misky.
-
3
Cibule som nakrájala na polkruhy a rozmrvila prstami. Orestovala som ich na 2 PL bravčovej masti.
-
4
Bryndzu som rozriedila podľa potreby vodou, v ktorej sa varili gnocchi. Druhú polovicu pečenej tekvice som pokrájala.
- 5
Do taniera som uložila gnocchi, poliala bryndzou a posypala restovanou cibuľou a zvyšnou tekvicou.
- 5
Diskusia k receptu