Tekvicové lasagne s mangoldom (fotorecept)
Autor receptu: babav
Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho mangoldu (z cvikle).
Variacia lasagne bez masa .
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- salka=2,5dl
Cerstve listy mangoldu ,umyte a osusene . - Korenie, salvia a syr .Pouzila som zmes 6 talianskych syrov.Recept predpisoval iba parmesan.
- Na hrubo pokrajanu cibulu som oprazila na oleji,pridala som postruhany cesnak ,
posekany mangold,sol, cierne korenie , muskatovy orech a dusila zhruba 10 minut
na miernom ohni.
- Ocistenu na drobno pokrajanu tekvicu som udusila na masle do zmaknutia .
Do hotovej som pridala sladku smotanu a miesala pokial presla varom .
- Pridala som 2 salky syra a miesala pokial sa syr neroztopil.
- Pripravene plnky som nechala vychladnut.
- Pekac ,v ktorom budem piect lasagne som vymastila maslom .Na dno som
naniesla jemnu vrstvu tekvicovej omacky,potom vrstvu suchych lasagne
cestovin ,ktore netreba predvarit.Na lasagne celu mangoldovu plnku.
- Potom dalsiu vrstvu cestovin .
- Dalsiu vrstvu tekvicovej omacky.
- Este jednu vrstvu cestovin a zvysok omacky,ktoru som posypala plnou salkou syra .
Piekla som v predhriatej rure, 40 minut na 200 stupnoch C,pod alobalom ,aby syr
neprihorel.
- Upecene lasagne v pekaci
- a na tanieri.