Tekvicové lasagne s mangoldom (fotorecept)
	        Autor receptu: babav
	         
	        
	        Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho  mangoldu (z cvikle).
Variacia lasagne bez masa .
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
Postup
- salka=2,5dl
Cerstve listy mangoldu ,umyte a osusene . - Korenie, salvia  a syr .Pouzila som zmes 6 talianskych syrov.Recept predpisoval iba parmesan.
 - Na hrubo pokrajanu cibulu som oprazila na oleji,pridala som postruhany cesnak ,
posekany mangold,sol, cierne korenie , muskatovy orech a dusila zhruba 10 minut
na miernom ohni.
 - Ocistenu  na drobno pokrajanu tekvicu som udusila na masle do zmaknutia .
Do hotovej som pridala sladku smotanu a miesala  pokial presla varom .
 - Pridala som 2 salky syra a miesala  pokial sa syr neroztopil.
 - Pripravene  plnky som nechala vychladnut.
 - Pekac ,v ktorom  budem piect lasagne som vymastila maslom .Na dno som 
naniesla jemnu vrstvu tekvicovej omacky,potom vrstvu suchych lasagne 
cestovin ,ktore netreba predvarit.Na lasagne celu mangoldovu plnku.
 - Potom dalsiu vrstvu cestovin .
 - Dalsiu vrstvu tekvicovej omacky.
 - Este jednu vrstvu cestovin a zvysok omacky,ktoru som posypala plnou salkou syra .
Piekla som v predhriatej rure, 40 minut na 200 stupnoch C,pod alobalom ,aby syr
neprihorel.
 - Upecene lasagne v pekaci
 - a na tanieri.