Tekvicová roláda
Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 13. októbra 2024

Výborná roláda z tekvice hokkaido s orieškami, perníkovým korením a škoricovým krémom.

16
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
100 g
100 g
1 bal.
3 PL nasekané
1/2 ČL
 štipka
 štipka
1 PL
1/2 ČL
Krém:
250 g
250 ml (33 %)
2 bal.
Okrem toho:
2 PL nasekané




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pyré, zľahka premiešame. Postupne pridáme aj ostatné suroviny na cesto a dobre premiešame. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  3. 3

    Po upečení odstránime kôru z upečeného plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Krém: Mascarpone, smotanu a škoricový cukor vyšľaháme spolu na hustý hladký krém.

  5. 5

    Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne nasypeme nasekané orechy. Navrstvíme rovnomerne časť krému. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec roládu obtrieme a ozdobíme zvyšným krémom.

Diskusia k receptu

dvorka
Roláda vyzerá fantastcky. Ja som minulý týždeň piekla koláčiky z hokaido tekvice a boli neuveriteľne dobré. Preto aj tento recept si ukladám na vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia