Tekvicová roláda
Foto: katarinalucanova
Výborná roláda z tekvice hokkaido s orieškami, perníkovým korením a škoricovým krémom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
3 PL nasekané |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
Okrem toho: | |
|
|
2 PL nasekané |
|
Postup
-
1
Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- 2
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pyré, zľahka premiešame. Postupne pridáme aj ostatné suroviny na cesto a dobre premiešame. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- 3
Po upečení odstránime kôru z upečeného plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- 4
Krém: Mascarpone, smotanu a škoricový cukor vyšľaháme spolu na hustý hladký krém.
- 5
Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne nasypeme nasekané orechy. Navrstvíme rovnomerne časť krému. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec roládu obtrieme a ozdobíme zvyšným krémom.
Tiež tekvicová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu