Tekvicová roláda
Foto: lucka555
Roláda, ktorá zahŕňa práve tie najlepšie chute jesene, dá sa nazvať aj Pumpkin spice roll :))) Uznávam, že na rolovaní musím ešte trošku popracovať a Zobraziť celý popisRoláda, ktorá zahŕňa práve tie najlepšie chute jesene, dá sa nazvať aj Pumpkin spice roll :))) Uznávam, že na rolovaní musím ešte trošku popracovať a vylepšiť techniku, ale chcela som sa s Vami o tento recept čím skôr podeliť. Na chuti jej to vôbec neubralo. :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si nakrájame a dáme piecť 400 g tekvice hokkaido na 180 °C na 30 min, tak aby sa nepripálila, ale bola mäkučká. Necháme vychladnúť. Prípadné pripálené kraje odkrojíme. Rozmixujeme na pyré.
- 2
V menšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, klinčeky (použila som hmoždiar), zázvor, soľ. Vo väčšej mise vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do nadýchaného svetlého krému. Pridáme hokkaidové pyré. Mixujeme. Následne vmiešame múčnu zmes.
- 3
Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (ja som použila plech veľkosti 36x39 cm). Plech vložíme do predom vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme 13-15 minút. Upečené cesto preložíme na utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť na rošte.
- 4
Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a kyslej smotany. Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt, ktoré prípadne vieme nahradiť vanilkovým cukrom. Dochutíme citrónovou šťavou.
- 5
Vychladnuté cesto potrieme krémom, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Hotovú roládu dáme na 1 hodinu odležať do chladničky. Dobrú chuť!
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu