Tekvicový zákusok
Tekvicový zákusok

Tekvicová roláda

lucka555 - bez fotkylucka555, 3. novembra 2020
Tekvicová roláda
Foto: lucka555

Roláda, ktorá zahŕňa práve tie najlepšie chute jesene, dá sa nazvať aj Pumpkin spice roll :))) Uznávam, že na rolovaní musím ešte trošku popracovať a Zobraziť celý popisRoláda, ktorá zahŕňa práve tie najlepšie chute jesene, dá sa nazvať aj Pumpkin spice roll :))) Uznávam, že na rolovaní musím ešte trošku popracovať a vylepšiť techniku, ale chcela som sa s Vami o tento recept čím skôr podeliť. Na chuti jej to vôbec neubralo. :)

120 minút
príprava
13-15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
140 g
120 g
3 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
200-250 g
3 PL
1 ČL
60 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame a dáme piecť 400 g tekvice hokkaido na 180 °C na 30 min, tak aby sa nepripálila, ale bola mäkučká. Necháme vychladnúť. Prípadné pripálené kraje odkrojíme. Rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    V menšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, klinčeky (použila som hmoždiar), zázvor, soľ. Vo väčšej mise vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do nadýchaného svetlého krému. Pridáme hokkaidové pyré. Mixujeme. Následne vmiešame múčnu zmes.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (ja som použila plech veľkosti 36x39 cm). Plech vložíme do predom vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme 13-15 minút. Upečené cesto preložíme na utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť na rošte.

  4. 4

    Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a kyslej smotany. Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt, ktoré prípadne vieme nahradiť vanilkovým cukrom. Dochutíme citrónovou šťavou.

  5. 5

    Vychladnuté cesto potrieme krémom, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Hotovú roládu dáme na 1 hodinu odležať do chladničky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Povedený, zajímavý receptík! O chuti nepochybuji, líbí se mi jak těsto, tak náplň. Díky za sdílení, jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia