Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.
  2. Dva žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a 400 g vychladnutej rozmixovanej pečenej tekvice. Primiešame škrob a prášok do pečiva. Na záver ručne vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
  3. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou drevenej špajdle. Cesto po upečení aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom papier opatrne stiahneme.
  4. Orechy opražíme pár minút nasucho za stáleho miešania a necháme trochu vychladnúť. Tvarohový syr zmiešame s vanilkovým cukrom a vmiešame orechy. Plnku natrieme na cesto a zrolujeme.
  5. Zvyšný syr vymiešame s maslom, pridáme rozmixovanú pečenú tekvicu a zmesou potrieme vrch rolády. Ozdobíme orechmi.