Tekvicová roláda
Tekvicová roláda
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.
- Dva žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom, pridáme
vodu a 400 g vychladnutej rozmixovanej pečenej tekvice. Primiešame škrob a prášok do pečiva. Na záver
ručne vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
- Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Či je cesto upečené,
skontrolujeme pomocou drevenej špajdle.
Cesto po upečení aj s papierom zrolujeme
a necháme vychladnúť. Potom papier
opatrne stiahneme.
- Orechy opražíme pár minút nasucho za stáleho miešania a necháme trochu vychladnúť.
Tvarohový syr zmiešame s vanilkovým cukrom a vmiešame orechy. Plnku natrieme na cesto a zrolujeme.
- Zvyšný syr vymiešame s maslom, pridáme rozmixovanú pečenú tekvicu a zmesou potrieme vrch
rolády. Ozdobíme orechmi.
|