Tekvicová polievka
Tekvicová polievka s mangom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú, jadierok zbavenú na kocky nakrájanú tekvicu opečieme na oleji, pridáme cibuľu a nakrájanú čili papričku, posypeme korením karí a všetko spolu krátko orestujeme. Zalejeme vývarom a 250 ml vody. Privedieme do varu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a prikryté na miernom ohni varíme 20 minút.
- Mango olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Mango pridáme k polievke a všetko dobre rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici, potom ich zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a nastrúhanou limetkovou kôrou.
- Arabský chlieb nakrájame na malé trojuholníky a krátko nasucho opečieme na panvici.
- Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme zmesou sezamu, čili a limetkovej kôry. Doplníme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným arabským chlebom.
|