Tekvicová polievka

Tekvicová polievka s mangom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú, jadierok zbavenú na kocky nakrájanú tekvicu opečieme na oleji, pridáme cibuľu a nakrájanú čili papričku, posypeme korením karí a všetko spolu krátko orestujeme. Zalejeme vývarom a 250 ml vody. Privedieme do varu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a prikryté na miernom ohni varíme 20 minút.
  2. Mango olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Mango pridáme k polievke a všetko dobre rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici, potom ich zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a nastrúhanou limetkovou kôrou.
  4. Arabský chlieb nakrájame na malé trojuholníky a krátko nasucho opečieme na panvici.
  5. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme zmesou sezamu, čili a limetkovej kôry. Doplníme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným arabským chlebom.