Pečená tekvica
Tekvica pečená na cíceri s paradajkami
Autor receptu: redakcia
Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu ďalšiu vrstvu chuti a vlákniny.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Tekvice rozkrojíme a odstránime z nich vnútro so semienkami. Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL masla a restujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Ku koncu zmes ochutíme karí a čili, premiešame
a ešte krátko restujeme.
- Potom do panvice pridáme krájané lúpané paradajky a vývar a spolu podusíme asi 2 minúty. Cícer scedíme, prepláchneme a napokon ho primiešame k paradajkám. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Cícerovo–paradajkovú zmes z panvice rovnomerne rozdelíme do menšieho pekáča. Navrch položíme vydlabané tekvice, ktoré na reze aj vnútri potrieme zvyšným maslom a osolíme. Do pekáča pridáme aj stonky petržlenovej vňate. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi
35 minút, kým tekvice nebudú úplne mäkké.