Pečená tekvica

Tekvica pečená na cíceri s paradajkami

Autor receptu: redakcia

Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu ďalšiu vrstvu chuti a vlákniny.

4-6
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvice rozkrojíme a odstránime z nich vnútro so semienkami. Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL masla a restujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Ku koncu zmes ochutíme karí a čili, premiešame a ešte krátko restujeme.
  3. Potom do panvice pridáme krájané lúpané paradajky a vývar a spolu podusíme asi 2 minúty. Cícer scedíme, prepláchneme a napokon ho primiešame k paradajkám. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. Cícerovo–paradajkovú zmes z panvice rovnomerne rozdelíme do menšieho pekáča. Navrch položíme vydlabané tekvice, ktoré na reze aj vnútri potrieme zvyšným maslom a osolíme. Do pekáča pridáme aj stonky petržlenovej vňate. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 35 minút, kým tekvice nebudú úplne mäkké.